Την άμεση παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ζήτησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, μετά από μια ημέρα έντονης κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης για τις πολιτικές της κυβέρνησής του.

Σε μια οργισμένη απάντηση προς τους βουλευτές της Γερουσίας που τον κατηγόρησαν ότι θέλει να αποφύγει τις εκλογές, ο Ντράγκι δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του χωρίς την πλήρη υποστήριξη του νομοθετικού σώματος.

«Ήρθα εδώ για να σας δώσω μια επιλογή», δήλωσε ο Ντράγκι στα μέλη της Γερουσίας το απόγευμα της Τετάρτης. «Εσείς είστε αυτοί που αποφασίζετε για το μέλλον αυτής της κυβέρνησης».

Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί εντός λίγων ωρών.

Όλα τα βλέμματα στα κόμματα

Όλα τα βλέμματα στρέφονται τώρα στα κεντροδεξιά μέλη της κυβέρνησης εθνικής ενότητας του Ντράγκι, τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και τη Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για να δουν αν θα αποσύρουν την υποστήριξή τους από την κυβέρνηση, οδηγώντας τη χώρα προς πρόωρες εκλογές.

Τα κεντροδεξιά κόμματα νωρίτερα την Τετάρτη δήλωσαν ότι είναι πρόθυμα να στηρίξουν την κυβέρνηση Ντράγκι, αλλά δήλωσαν ότι επιθυμούν την αποπομπή του Κινήματος των Πέντε Αστέρων από την κυβέρνηση και αλλαγές στις κυβερνητικές πολιτικές.

Εάν το κοινοβούλιο δεν υποστηρίξει τον Ντράγκι, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προσφέρει και πάλι την παραίτησή του στον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα αργότερα απόψε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν