Ανοδικά κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο εν μέσω ήπιας καθοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών. Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στην επαναλειτουργία του Nord Stream 1 καθώς και στην αύξηση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 818,97 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,45% . Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,65εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο Μάριο Ντράγκι υπέβαλε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία και όλα δείχνουν ότι η Ιταλία οδεύει προς εκλογές.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,54%.Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+2,19%), της Eurobank (+1,85%) και του ΟΠΑΠ (+1,66%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (-1,20%) και της ΕΥΔΑΠ (-0,54%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των ταξιδιών (+1,52%) και των Τραπεζών (+1,51%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτεςτων Ασφαλειών (-1,03%) και του Πετρελαίου (-0,82%).Ανοδικά κινούνται 48 μετοχές, 14 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Ιντερτέκ +9,50% και Reds +6,49%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Interlife -4,55% και Fieratex -3,39%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες