«Τουρκική πατρίδα στην Κύπρο» χαρακτηρίζει τα κατεχόμενα το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας, σε ανάρτησή του για τη μαύρη επέτειο της στρατιωτικής εισβολής της στο νησί στις 20 Ιουλίου 1974 (εικόνα, επάνω, από την ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Αμυνας στο Twitter).

«Τιμούμε τους μάρτυρες»

«Κατά την 48η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο, η οποία σταμάτησε τις απάνθρωπες σφαγές που έκαναν ελληνοκύπριοι τρομοκράτες σε βάρος των Τουρκοκυπρίων, τιμούμε τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας που πέρασαν στην αιωνιότητα, ενώ ευχόμαστε στους ήρωες υγεία, ευτυχία και μακροζωία» σημειώνεται στην ανάρτηση, σύμφωνα με τα tourkikanea.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ερντογάν ζητά από τον Μακρόν το αντιαεροπορικό σύστημα SAMP -T

Και προστίθεται:

«Στην τουρκική πατρίδα στην Κύπρο, όπως στο παρελθόν δεν αφήσαμε κανέναν ομογενή μόνο του, έτσι και σήμερα δεν αφήνουμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν μόνο του».

Το μήνυμα Ερντογάν

Το δικό του μήνυμα για την ίδια μαύρη επέτειο έστειλε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Συγχαίρω για την 48η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης Κύπρου που έθαψε για πάντα στην ιστορία την απόπειρα που στρεφόταν κατά της κυριαρχίας, της ύπαρξης, των δικαίων και των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού λαού που είναι κυρίαρχος, ισότιμος και συνιδιοκτήτης του νησιού.

»Ζητώ το έλεος του Θεού για τους μάρτυρές μας και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους ήρωές μας».

Τα δικά της μηνύματα για τη μαύρη επέτειο από τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο έστειλε και η αντιπολίτευση της γείτονος, διατρανώνοντας την υποστήριξή της στην «ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο», όπως αποκαλούν τον «Αττίλα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους