Καμίνι είναι σήμερα Αθήνα, αλλά και πολλές ακόμη μεγαλουπόλεις στην Ελλάδα με την θερμοκρασία να φτάνει ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις του καιρού για την Κυριακή (24/7), ο υδράργυρος κατά τόπους θα ξεπεράσει το φράγμα των 40°C. Μάλιστα, σύμφωνα με διάγραμμα που παρουσίασε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ 37 και 39 C θα βιώσουν περίπου 8 εκατομμύρια ανθρώπων, ενώ θερμοκρασίες 39 έως 43 οC θα βιώσουν περίπου 630.000 ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης: Καλώς ήρθες και πάλι καύσωνα… 

Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ανέφερε πως τη Δευτέρα αναμένεται να κορυφωθεί ο καύσωνας, ωστόσο οι προβλέψεις λένε πως ουσιαστικά η αυριανή ημέρα θα είναι τόσο ζεστή όσο η σημερινή.

Τι να περιμένουμε αύριο, Δευτέρα

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, φαίνεται ότι η Κυριακή και η Δευτέρα θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες του καύσωνα με τον υδράργυρο τοπικά να αγγίζει και στους 41-42°C σε περιοχές ευπαθείς στη ζέστη και μακριά από τις θάλασσες. Έως και την επόμενη Παρασκευή (για 1 εβδομάδα τουλάχιστον) θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ο καύσωνας να παραταθεί, όμως αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Προσοχή στις πυρκαγιές, διότι παρόλο που δεν θα έχουμε θυελλώδεις ανέμους, μέσα στο Αιγαίο θα πνέει ένα μελτέμι 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά οι εντάσεις των ανέμων δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Όμως, οι τόσο υψηλές θερμοκρασίες και ο παρατεταμένος καύσωνας θα αυξήσει την πιθανότητα και πάλι για ενδεχόμενες πυρκαγιές» αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, μίλησε στον ιστότοπο newsbomb.gr για τον καύσωνα και τόνισε ότι η θερμοκρασία δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τους 37 βαθμούς.

«Ανεβαίνει κατακόρυφα η θερμοκρασία μέρα με τη μέρα. Είναι ένα φυσιολογικό κύμα ζέστης για την εποχή. Την Κυριακή (24/07) αλλά και τη Δευτέρα (25/07) θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που μας ανησυχεί αρκετά είναι η διάρκεια του καύσωνα. Μιλάμε για διάρκεια τουλάχιστον 10 ημερών, θα πάμε έως το τέλος του μήνα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να προστατεύσουμε τους οικείους μας» τόνισε ο κ. Λαγουβάρδος.

«Σε όλη τη χώρα θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, στα ηπειρωτικά φυσικά, όπως και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε live την εξέλιξη του καύσωνα από την πλατφόρμα Windy μετακινώντας τον κέρσορα για να δείτε τις μέρες και τις ώρες:

Στις παραλίες οι Αθηναίοι

Όπως φαίνεται και από το παρακάτω βίντεο οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η αποπνικτική ατμόσφαιρα στον αστικό ιστό, οδήγησε τους κατοίκους του λεκανοπεδίου στο να βγουν στις παραλίες και να αναζητήσουν στη θάλασσα λίγη δροσιά.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα, Κυριακή 24/7/22

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 40 βαθμούς και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 40 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 40 και τοπικά έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τμήματα βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 και στα Δωδεκάνησα έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Παρασκευή 29/7/22 -Επιμένει ο καύσωνας

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, αύριο, Δευτέρα 25 Ιουλίου, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 42 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς ενώ στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου, επίσης αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά ωστόσο στις πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς οι τιμές της θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου και την Πέμπτη 28 Ιουλίου αναμένεται ξανά γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και την Πέμπτη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Παρασκευή 29 Ιουλίου, γενικά αίθριος θα είναι ξανά ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά