Στάση αναμονής έναντι των διεθνών εξελίξεων τηρεί το ελληνικό χρηματιστήριο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, επιβεβαιώνοντας ότι ελλείψει εγχώριου καταλύτη αυξάνεται η ευαισθησία του στους διεθνείς καταλύτες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,03% στις 829,18 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 14 εκατ. ευρώ.

Αν και το κλίμα στις αγορές δεν είναι απόλυτα θετικό, η αγορά υποδέχεται την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, στο 3,19%, κόντρα μάλιστα στη γενική ανοδική τάση στην Ευρωζώνη, όπως διαπιστώνει και η Wall Street Journal. Μάλιστα, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι οι επενδυτές αγοράζουν ελληνικούς τίτλους γιατί πιστεύουν ότι αξίζει η σχέση ρίσκου-απόδοσης, από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από πολιτική αναταραχή και το οικονομικό της επιτελείο είναι αποφασισμένο να στηρίξει μεν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, χωρίς να θέτει ωστόσο σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Η διακύμανση

Παρόλα αυτά, ο Γενικός Δείκτης παραμένει, όπως και χτες, σε στενό εύρος διακύμανσης πέριξ των 830 μονάδων, ουσιαστικά μην προσθέτοντας κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση. Όπως επισημαίνει η Trader24, και η επικείμενη ανακοίνωση κρίσιμων μακροοικονομικών δεδομένων αφήνει στο έλεος της ειδησεογραφίας την κατεύθυνση, ώστε τελικά να δικαιολογείται κάθε διστακτικότητα που εμφανίζεται. Πάντως, το επικίνδυνο σημείο φαίνεται στις 810 μονάδες, που ιδανικά ο ΓΔ δεν θα ήθελε να χάσει ώστε να ελπίζει για τη συνέχεια. Οι 840-845 μονάδες του Γενικού Δείκτη παραμένουν απείραχτες, συνιστώντας εξάλλου ένα επίπεδο που οριοθετεί και την μεσοπρόθεσμη κίνηση, χωρίς ωστόσο να μπορεί να μιλήσει κανείς για ξεκάθαρη τάση.

Σε επίπεδο τίτλων, η Aegean ξεχωρίζει με το +3,08% που καταγράφει, με τις Λάμδα, Quest, Alpha Bank, Coca Cola, Μυτιληναίο και Βιοχάλκο να ακολουθούν με κέρδη. Από την άλλη, οι πιέσεις εντοπίζονται στις Εθνική, Jumbo, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους