Τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές.

Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη από την ΕΡΤ αναφερόμενη στο πρόγραμμα και την εξαγγελία του πρωθυπουργού για διπλασιασμό των δικαιούχων. Να τονιστεί εξάλλου ότι η νέα κλήρωση θα αφορά όσους έχουν κάνει ήδη αίτηση. Επεσήμανε, επίσης, ότι 1,2 εκατομμύρια ήταν οι αιτήσεις που καταχωρίσθηκαν στο σύστημα.

Μάλιστα, η υφυπουργός επεσήμανε ότι χθες έγινε η κλήρωση για τους 200.000 πρώτους δικαιούχους του προγράμματος όπως και η ανάρτηση των πινάκων με τους κληρωθέντες. Μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα θα πιστωθούν και τα λεφτά στους δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν και αναλυτικές οδηγίες.

Τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης και των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022», ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για  Όλους» καλύπτει αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ωστόσο δεν καλύπτονται τοπικές μετακινήσεις, ούτε δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες