Τη χορήγηση Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων στα μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας αποφάσισε η ελληνική Πολιτεία, για λόγους εθνικούς και εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της στην ομογένεια, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος το οποίο θα χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ είναι όλοι όσοι είναι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς που έχει θεωρηθεί από ελληνική δημόσια αρχή ή όσων η απόφαση πολιτογράφησης τους ως ομογενών έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ανεξάρτητα από το εάν διαμένουν στην Ελλάδα ή στη γείτονα Αλβανία.

Διαβάστε επίσης: Αυξάνεται η εθνική σύνταξη για τους παλλινοστήσαντες ομογενείς

Αιτήσεις μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Η υποβολή των αιτήσεων καθώς και η διεκπεραίωση τους θα γίνει μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Στόχος είναι η απλοποίηση της διαδικασίας, ώστε να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι υπερήλικες, αλλά και οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ να ενεργήσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Διαβάστε επίσης: Αναδρομικά: Ωρα πληρωμής για 55.000 συνταξιούχους

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι: «Η ομογένεια είναι για μας πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο που οφείλουμε να το διαφυλάξουμε αναγνωρίζοντας στους απόδημους Έλληνες και στα μέλη των απανταχού ελληνικών μειονοτήτων τη συνεισφορά τους στη διαφύλαξη της ελληνικότητας. Οφείλουμε να δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και να στηρίζουμε την αξιοπρεπή τους διαβίωση όπου κι αν βρίσκονται. Με το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς της Αλβανίας κάνουμε ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax