Στρατηγική συνεργασία υπέγραψαν η Siemens και η Καυκάς ΑΕ στον τομέα της διανομής μέσης τάσης στην Ελλάδα. Η Siemens δραστηριοποιείται στον τομέα των έξυπνων ενεργειακών συστημάτων, κτηρίων και βιομηχανιών, και η Καυκάς είναι μια από τις κορυφαίες αλυσίδες ηλεκτρολογικού υλικού και τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η οποία αποτελεί το πρώτο License Agreement που παρέχει η Siemens σε πιστοποιημένο συνεργάτη της στην Ελλάδα, προβλέπεται η παραγωγή ηλεκτρικών πινάκων μέσης τάσης τύπου SIMOSEC με διηλεκτρικό μέσο ζυγών τον αέρα (Air-Insulated MV Switchgear), που εξασφαλίζουν αξιόπιστη και οικονομική διανομή ισχύος σε κτήρια και υποδομές. Η ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., ως πιστοποιημένος «Technology Partner» της Siemens, θα παράγει τους πίνακες στις μονάδες παραγωγής της στην Ελλάδα και τα προϊόντα αναμένεται να διατίθενται στην αγορά προς το τέλος του 2022.

Διαβάστε επίσης: Οικοδομικά υλικά: Αυξήθηκαν κατά 11,4% τον Μάιο – Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Δηλώσεις

Ο κ. Δήμος Σαπίδης, Head of Smart Infrastructure, Siemens A.E. και CEO της Siemens Mobility A.E., δήλωσε σχετικά: «Για εμάς στη Siemens είναι μια σημαντική στιγμή. Η συνεργασία μας με την ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. σηματοδοτεί την επάνοδό μας στην εγχώρια παραγωγή και ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στην Ελλάδα στον τομέα της μέσης τάσης. Σε μια αγορά με μεταβαλλόμενες συνθήκες και την ανάγκη για πιο αποδοτικές, βιώσιμες και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις, βασικός μας στόχος παραμένει να προσφέρουμε ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα».

Διαβάστε επίσης – Μητσοτάκης: Μισό δισ. ευρώ για επιδοτήσεις λογαριασμών ρεύματος τον Αύγουστο

O κ. Ανδρέας Μακρυπίδης, Βusiness Development & Solutions Director της ΚΑΥΚΑΣ, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Με μεγάλη ικανοποίηση υποδεχόμαστε στο portfolio της ΚΑΥΚΑΣ τη λύση της Siemens τύπου Simosec στη μέση τάση που θα παράγεται στα εργοστάσια πινάκων της ΚΑΥΚΑΣ. Οι ανάγκες της αγοράς στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των υποδομών αλλά και τα κτήρια σύγχρονων προδιαγραφών απαιτούν λύσεις υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας στη μέση τάση»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις