Με έναν δύσκολο χειμώνα προ των πυλών κυρίως για την Ευρώπη, και τον πληθωρισμό να καλπάζει και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε  νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ειδικό σύμβουλο των Ηνωμένων Πολιτειών για θέματα ενέργειας ‘Αμος Χοχστάιν (Amos Hochstein).

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκαν θέματα ενεργειακής ασφάλειας, οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για να καταστεί κόμβος μεταφοράς ενέργειας προς τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και οι προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Η συνάντηση με την Μπέρμποκ

Το θέμα της ενέργειας απασχόλησε μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό και κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα  στο Μέγαρο Μαξίμου με την υπουργό Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως το ενεργειακό, οι εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, η τουρκική προκλητικότητα και το μεταναστευτικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις θέσεις της χώρας μας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και για την ανάγκη λήψης λήψη μέτρων ώστε οι αγορές της ενέργειας να επανέλθουν σε ομαλή λειτουργία, ενώ ανταλλάγησαν απόψεις και για την πρόσφατη πρόταση του για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού μείωσης της κατανάλωσης στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κρίση στις τιμές της ενέργειας είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση. Επιπλέον, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να καταστεί πύλη της Ε.Ε. για τη μεταφορά ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».