Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ.

Η Γερμανίδα υπουργός θα συναντηθεί στις στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στις 11.15 με τον Έλληνα ομόλογό της, Νίκο Δένδια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί θα προβούν στις 12.45 σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Η επίσκεψη της Αναλένα Μπέρμποκ γίνεται εν μέσω μιας κρίσιμης στιγμής για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Τα θέματα που αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι είναι η τουρκική προκλητικότητα, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και οι προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας.

Η Γερμανίδα υπουργός έτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης (28/7)  και επισκέφθηκε αρχικά το κτίριο της Κομαντατούρ (έδρα της ναζιστικής διοίκησης επί κατοχής), μνημείο θηριωδίας και στη συνέχεια το Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε την προσφυγική δομή του Σχιστού, συνοδευόμενη από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη. Η κυρία Μπέρμποκ συνομίλησε με παιδιά και γυναίκες πρόσφυγες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενώ σε δηλώσεις του ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε την ανάγκη για πιο ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό.

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στην χώρα μας αλλά και στην Τουρκία, που θα την επισκεφθεί μετά την Αθήνα, για την ανάγκη διαλόγου στο θέμα της επίλυσης των διαφορών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα