Η Meta Platforms (FB) κατέγραψε ζημίες δεύτερου τριμήνου ύψους 2,81 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τμήμα της Facebook Reality Labs (FRL), το οποίο περιλαμβάνει τις δραστηριότητες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, σύμφωνα με την έκθεση αποτελεσμάτων που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Αυτό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από τις απώλειες ύψους 2,96 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο και καλύτερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ζημίες ύψους 3,67 δισ. δολαρίων για το τμήμα για το τρίμηνο.

Η FRL κατέγραψε έσοδα ύψους 452 εκατ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 695 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο. Αυτό ήταν ένα μικρό κλάσμα των 28,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέκυψαν στο τρίμηνο από την οικογένεια εφαρμογών της Meta, η οποία περιλαμβάνει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp. Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει ότι τα έσοδα της Reality Labs να είναι χαμηλότερα το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο.

Κατά την κλήση της εταιρείας για τα κέρδη με τους αναλυτές, ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg δήλωσε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται περισσότερο στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του metaverse και των Reels παρά στη μεγιστοποίηση των βραχυπρόθεσμων εσόδων από τη νομισματοποίηση. Η ανάπτυξη αυτών των πλατφορμών metaverse θα μπορούσε να ξεκλειδώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια αν όχι τρισεκατομμύρια σε έσοδα με την πάροδο του χρόνου, δήλωσε ο Zuckerberg.

Η Meta ανακοίνωσε στο τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους ότι θα αναλύσει τα αποτελέσματα του τμήματος για να δείξει τις επιδόσεις και τις επενδύσεις σε μια ομάδα που θεωρεί κλειδί για την επόμενη γενιά των κοινωνικών εμπειριών στο διαδίκτυο. Για το 2021, η Meta είχε αναφέρει ζημίες 10,2 δισ. δολαρίων σε έσοδα 2,3 δισ. δολαρίων για την FRL. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι δεσμεύεται να δαπανήσει ακόμη περισσότερα για το τμήμα αυτό τα επόμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της εταιρείας, ο Ζούκερμπεργκ είχε δηλώσει ότι ο βραχίονας metaverse της εταιρείας αυτή τη στιγμή θέτει τις βάσεις για μια πολύ επιτυχημένη δεκαετία του 2030.

Συνολικά, τα προσαρμοσμένα τριμηνιαία κέρδη ανά μετοχή της Meta για το β’ τρίμηνο, ύψους 2,46 δολαρίων, δεν έπιασαν τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 2,54 δολάρια, ενώ τα συνολικά έσοδα της εταιρείας, ύψους 28,8 δισ. δολαρίων, υπολείπονται μόλις των εκτιμήσεων για 28,9 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της Meta υποχώρησαν σχεδόν 4% στα 163,25 δολάρια στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές της Τετάρτης λόγω των αποτελεσμάτων, ενώ οι μετοχές του Facebook έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 50% φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News