Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δημοσίευσε την Πέμπτη ένα ενημερωτικό δελτίο στο οποίο περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να συνεργαστεί με τις ξένες ρυθμιστικές αρχές για την αντιμετώπιση του τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Το ενημερωτικό δελτίο, το οποίο είναι η πρώτη έκθεση που δημοσιεύεται από το υπουργείο ως αποτέλεσμα του εκτελεστικού διατάγματος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την κρυπτογράφηση, αναφέρει ότι το πλαίσιο έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι oι βασικές δημοκρατικές αξίες της Αμερικής γίνονται σεβαστές, επισημαίνοντας την προστασία των καταναλωτών, των επενδυτών και των επιχειρήσεων, την ασφάλεια του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και τη διαλειτουργικότητα.

Σύμφωνα με το δελτίο, οι στόχοι πολιτικής του πλαισίου περιλαμβάνουν επίσης τη μείωση της πιθανής χρήσης της κρυπτογράφησης για παράνομη χρηματοδότηση, την προώθηση της πρόσβασης σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την υποστήριξη της τεχνολογικής προόδου και την ενίσχυση της ηγετικής θέσης των ΗΠΑ στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται με διεθνείς εταίρους σε πρότυπα για την ανάπτυξη ψηφιακών αρχιτεκτονικών πληρωμών και CBDCs (ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών) για τη μείωση της αναποτελεσματικότητας των πληρωμών και τη διασφάλιση ότι οποιαδήποτε νέα συστήματα πληρωμών είναι συνεπή με τις αξίες και τις νομικές απαιτήσεις των ΗΠΑ, αναφέρεται επίσης.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προωθήσουν την υιοθέτηση και εφαρμογή διεθνών προτύπων μέσω διμερών και περιφερειακών δεσμεύσεων. Σε όλες τις δεσμεύσεις οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδιώξουν να διασφαλίσουν ένα συντονισμένο μήνυμα, να περιορίσουν τις επικαλύψεις και να ενθαρρύνουν τη διατήρηση των εργασιών εντός των κύριων ενδιαφερόμενων μερών.

Για την υποστήριξη αυτού του έργου, το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να διοργανώσουν δράσεις και άλλους τύπους φόρουμ, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσίευσε την απάντησή του στο εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News