Πρόταση προς τους κατόχους για την επαναγορά του ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ,  απηύθυνε η Ellaktor Value, θυγατρική της Ελλάκτωρ.

Το ομόλογο είχε εκδοθεί το 2019 και λήγει το 2024. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η περίοδος της πρότασης ξεκίνησε σήμερα 1η Αυγούστου και θα λήξει στις 21 Σεπτεμβρίου, στις 18:00.

Ο όμιλος προσφέρει 1.010 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας, καθώς και την καταβολή μη πληρωμένων τόκων.

Σημειώνεται ότι το ομόλογο είχε εκδοθεί με κουπόνι άνω του 6% και κόστιζε στην Ελλάκτωρ περίπου 45 εκατ. ευρώ το χρόνο για την πληρωμή τόκων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ

Με την κίνηση αυτή οι Ολλανδοί της Reggeborgh, οι οποίοι κατέχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών με ποσοστό 46,1% επιδιώκουν να μηδενίσουν ουσιαστικά τον δανεισμό της Ελλάκτωρ, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά πηγές της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάκτωρ γυρίζει σελίδα και επανατοποθετείται σε νέες βάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ομόλογο των 670 εκ. ευρώ κόστιζε κάθε χρόνο 45 εκ. ευρώ σε τόκους και τοκοχρεολύσια.

Οι Ολλανδοί, κατά τους ίδιους κύκλους, επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά την επενδυτική τους εμπιστοσύνη και απόφαση να ενισχύσουν τον ελληνικό όμιλο. Κάτι, σύμφωνα με τις πηγές που έδειξαν από την πρώτη στιγμή εισόδου τους στην Ελλάκτωρ τον Ιανουάριο του 2021.

Επόμενη κίνηση ήταν η ενδιάμεση χρηματοδότηση με 50 εκ. ευρώ της εταιρείας, τον Μάιο του 2021, πριν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ακολούθησε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120 εκ. ευρώ, ενώ τον Μάιο του 2022 η είσοδος της Motor Oil στο 29,87% των μετοχών της κατασκευαστικής.

Οι Ολλανδοί με δημόσια πρόταση απέκτησαν από τους μετόχους επιπλέον ποσοστό ελέγχοντας σήμερα το 46,1%.

Η νέα κίνηση για την επαναγορά του ομολόγου, αναμένεται να οδηγήσει στον μηδενικό δανεισμό της κατασκευαστικής, λένε οι ίδιοι κύκλοι της διοίκησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης