Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla (TSLA) πούλησε bitcoin (BTC) αξίας 936 εκατομμυρίων δολαρίων, ή το 75% των συμμετοχών της, κατά το δεύτερο τρίμηνο όπως ανέφερε την Τετάρτη στην έκθεση των αποτελεσμάτων της.

Ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk δήλωσε κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη της Tesla ότι η εταιρεία πούλησε το μεγαλύτερο μέρος των bitcoin της για να μεγιστοποιήσει τη θέση μετρητών της, δεδομένης της αβεβαιότητας των αποκλεισμών της COVID στην Κίνα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Tesla είναι ανοιχτή στο να ενισχύσει την έκθεσή της στο Bitcoin στο μέλλον και αυτό δεν πρέπει να εκληφθεί ως κάποια ετυμηγορία για το Bitcoin. Τέλος, ο Musk δήλωσε επίσης ότι η Tesla δεν είχε πουλήσει κανένα από τα dogecoin της.

Ως αποτέλεσμα, η τιμή του bitcoin υποχώρησε κατά περίπου 1,7%, στα 23.300 δολάρια, αμέσως μετά την ανακοίνωση της έκθεσης αποτελεσμάτων, αλλά ανέκαμψε στα προηγούμενα επίπεδα μετά τα σχόλια του Musk στην κλήση για τα κέρδη. Η Tesla έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο με μόλις 218 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin, από 1,26 δισεκατομμύρια δολάρια τα προηγούμενα τρία τρίμηνα.

Η εταιρεία είχε στην κατοχή της περίπου 42.000 bitcoin κατά την έναρξη του τριμήνου, οπότε αν πούλησε το 75% αυτού του ποσού για 936 εκατομμύρια δολάρια, αυτό θα ισοδυναμούσε με μια μέση τιμή πώλησης περίπου 29.000 δολαρίων ανά bitcoin. Το Bitcoin έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο σε τιμή περίπου 18.700 δολαρίων, πράγμα που σημαίνει ότι η Tesla απέφυγε μια σημαντική επιβάρυνση απομείωσης των συμμετοχών της, πουλώντας νωρίτερα στο τρίμηνο.

Η Tesla είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο του 2021 ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, μια κίνηση που είχε προκαλέσει την εκτίναξη της τιμής του bitcoin τότε. Αργότερα, στο πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία μείωσε τη θέση της στο bitcoin κατά 10%, μια πώληση που αύξησε τα κέρδη εκείνου του τριμήνου κατά 272 εκατομμύρια δολάρια. Δεν είχε αγοράσει ή πουλήσει άλλα bitcoin μέχρι την πιο πρόσφατη ανακοίνωση.

Η εταιρεία είχε αρχίσει επίσης να δέχεται bitcoin ως πληρωμή για τα οχήματά της τον Μάρτιο του περασμένου έτους, αλλά ο Musk ανέτρεψε αυτή την απόφαση περίπου έξι εβδομάδες αργότερα, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης bitcoin.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News