Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ΕΤΗ σημείωσαν απώλειες άνω των 230 εκατομμυρίων δολαρίων τις τελευταίες 48 ώρες, έπειτα από ρευστοποίηση περίπου 137 εκατ. δολάρια σε shorts και 93 εκατ. δολάρια σε longs, καθώς η αγοραστική πίεση αυξήθηκε στο δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς πριν από έναν ουσιαστικό καταλύτη τον Σεπτέμβριο.

Οι τιμές του Ether αυξήθηκαν πριν από την αναμενόμενη συγχώνευση (Μerge) του Σεπτεμβρίου. Το «Merge» αναφέρεται στην ανάπτυξη του επιπέδου εκτέλεσης του Ethereum στο «επίπεδο συναίνεσης» της αλυσίδας Beacon, τον όρο για τo επερχόμενο proof-of-stake blockchain του Ethereum.

Το ΕΤΗ αυξήθηκε πάνω από 10% τις τελευταίες 48 ώρες και έχει αυξηθεί σχεδόν 50% από την περασμένη Δευτέρα. Το περιουσιακό στοιχείο διαπραγματευόταν λίγο πάνω από τα 1.600 δολάρια τις πρώτες ευρωπαϊκές ώρες την Δευτέρα – σημειώνοντας υψηλό ενός μηνός – μετά την έξοδό του από το εύρος τιμών μεταξύ 1.000 και 1.200 δολαρίων. Εν τω μεταξύ, υπάρχει στήριξη γύρω στην περιοχή των 1.350 δολαρίων.

Την περασμένη Πέμπτη, το ΕΤΗ διαπραγματευόταν λίγο πάνω από τα 1.000 δολάρια. Η ανοδική κίνηση από τότε προκάλεσε απώλειες άνω των 337 εκατομμυρίων δολαρίων σε ρευστοποιήσεις short. Το Σάββατο ρευστοποιήθηκαν πάνω από 174 εκατ. δολάρια, ακολουθούμενα από 33 εκατ. δολάρια την Κυριακή και 125 εκατ. δολάρια τη Δευτέρα.

Τα στοιχεία του Σαββάτου ήταν οι μεγαλύτερες απώλειες στα futures του ETH τους τελευταίους τρεις μήνες. Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι longs με υψηλή μόχλευση υπέστησαν επίσης σημαντικές απώλειες εν μέσω της μεταβλητότητας, με απώλειες άνω των 194 εκατομμυρίων δολαρίων τις τελευταίες 5 ημέρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News