Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Από τη νέα «μαύρη» λίστα ξεχωρίζει το όνομα της Αλίνα Καμπάεβα, της πρώην αθλήτριας της ρυθμικής γυμναστικής που θεωρείται ότι είναι η ερωμένη (ίσως και δεύτερη σύζυγος) του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Βεβαίως, επισήμως η Ολυμπιονίκης και αργότερα βουλευτής του κόμματος του Πούτιν εντάσσεται στις αμερικανικές κυρώσεις διότι είναι επικεφαλής του μιντιακού γκρουπ National Media Group, που μέσα από τις εφημερίδες, τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς που διαθέτει, ακολουθεί πιστά την προπαγάνδα του Κρεμλίνου αναφορικά με τον πόλεμο.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Η μακροοικονομική της υγεία κρύβει «χρόνιες ανεπάρκειες»

Όμως, πλήθος δημοσιευμάτων εδώ και χρόνια εμφανίζουν την 39χρονη σήμερα Καμπάεβα ως την σύντροφο του Ρώσου ηγέτη και μητέρα αρκετών ακόμη παιδιών του (τεσσάρων, ίσως και πέντε), πέρα από τις δύο κόρες που έχει από τον γάμο του με την Λιουντμίλα Σκρεμπνέβα, με την οποία χώρισε το 2014, μετά από τριάντα και πλέον χρόνια γάμου.

Η Καμπάεβα βρίσκεται ήδη από τον Ιούνιο και στην λίστα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο νέος γύρος των αμερικανικών κυρώσεων στοχεύουν επίσης τον όμιλο Publichnoe Aktsionernoe Obschestvo Magnitogorskiy Metallurgicheskiy Kombinat (MMK), που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγούς χάλυβα παγκοσμίους, συνάμα με τον κυριότερο μέτοχο της και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Βίκτορ Ράσνικοφ και δύο γνωστές θυγατρικές του.

Η μία θυγατρική είναι ρώσικη, αλλά η δεύτερη είναι τουρκική.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, στην ανακοίνωση του, τονίζει πως η ΜΜΚ είναι μια από τις κυριότερες εταιρείες-φορολογούμενους του ρωσικού κράτους, επομένους είναι σημαντικός αιμοδότης των κρατικών ταμείων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή