Νέα 24ωρη απεργία στο μετρό και το τρένο του Λονδίνου στις 19 Αυγούστου κήρυξε το συνδικάτο σιδηροδρομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, με τις κινητοποιήσεις σε πολλούς κλάδους της βρετανικής οικονομίας να συνεχίζονται, καθώς η εκτίναξη του κόστους ζωής έχει ανεβάσει… στα κάγκελα τους εργαζομένους που ζητούν αυξήσεις.

Το συνδικάτο RMT  ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στο μετρό βρισκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αιτήματα που αφορούν τους μισθούς και τις συντάξεις για περισσότερο από έξι μήνες, ενώ το προσωπικό των τρένων απεργεί για τους μισθούς.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Νέα 24ωρη απεργία στους σιδηροδρόμους

Είναι η πιο πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση σε μια αλυσίδα απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες σε όλα τα σιδηροδρομικά δίκτυα και τα δίκτυα του μετρό της Βρετανίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί απεργίες στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο στις 18 και 20 Αυγούστου.

Η απάντηση των εργοδοτών και η αντίδραση του συνδικάτου

Το RMT ανακοίνωσε ότι η Transport for London (TfL) δεν τήρησε την προθεσμία της Τρίτης για να δώσει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας και ότι δεν θα υπάρξουν «επιζήμιες» αλλαγές στις συντάξεις και τις συνθήκες εργασίας.

Τα μέλη του συνδικάτου απέρριψαν επίσης την αύξηση του μισθού κατά 5% από την Arriva Rail London, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα «ευτελές» ποσό και ότι η εταιρεία «βγάζει εκατομμύρια για τους μετόχους».

«Ως μια επίδειξη του τρόπου, με τον οποίο οι εργαζόμενοι στις μεταφορές αρνούνται να δεχθούν μια ωμή συμφωνία» χαρακτήρισε την απεργία ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου, Μάικλ Λίντς και πρόσθεσε «Θα υπάρξει σημαντική αναστάτωση στις 19 Αυγούστου, αλλά η TfL και η Arriva Rail London φέρουν την ευθύνη για τη κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα πίσω από την απαγόρευσή του – Η νομική αμφισβήτηση
Διεθνή |

Η απαγόρευση του TikTok και η μεγάλη εικόνα - Το πρόβλημα των ΗΠΑ και η αντίδραση της Κίνας

Οι πηγές πληροφόρησης των Αμερικανών έχουν υποβαθμιστεί ποιοτικά - Tο πρόβλημα αναδείχθηκε ξανά με το TikTok, ωστόσο είναι κάτι που ξεπερνά κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης