Την ώρα που το ταξίδι της Πελόζι στην Ταϊβάν δεν έχει επιβεβαιωθεί και οξύνονται οι αμερικανοκινεζικές σχέσεις ένα αεροπλάνο έχει βρεθεί στο ραντάρ των χρηστών του διαδικτύου, που είναι λάτρεις της παρακολούθησης των αεροπορικών πτήσεων.

Πρόκειται για το «SPAR19», αεροσκάφος τύπου Boeing C-40C που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, και στο οποίο θεωρούν ότι μεταβαίνει η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής Νάνσι Πελόζι.

Παραμένει το μυστήριο για το ταξίδι

Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αν η Πελόζι βρίσκεται στο αεροπλάνο, που απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ. Η εφημερίδα Liberty Times της Ταϊβάν είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η Πελόζι αναμένεται να φθάσει στις 10:20 μ.μ. τοπική ώρα, με ιδιωτικό αεροσκάφος, στο αεροδρόμιο Songshan της Ταϊπέι, το οποίο φιλοξενεί και στρατιωτική βάση.

Διαβάστε επίσης: Ταϊβάν: Το ταξίδι της Πελόζι και η νέα ένταση ΗΠΑ και Κίνας

Την πορεία του «SPAR19» παρακολουθούν σχεδόν 300.000 χρήστες, σύμφωνα με το FlightRadar24, με αποτέλεσμα να είναι το αεροσκάφος που έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η πτήση SPAR19 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Σουμπάνγκ της Κουάλα Λουμπούρ περίπου στις 15.40, αλλά κατευθύνθηκε ανατολικά προς το νησί Βόρνεο αντί για βορειοανατολικά προς την Ταϊβάν, εντείνοντας το μυστήριο.

Το FlightRadar24, είναι μια παγκόσμια διαδικτυακή υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων που παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για χιλιάδες αεροσκάφη σε όλο τον κόσμο. Παρακολουθεί περισσότερες από 180.000 πτήσεις, από 1.200 αεροπορικές εταιρείες, που πετούν προς ή από 4.000 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι με tweet η υπηρεσία FlightRadar24 ενημέρωσε το κοινό ότι αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω του όγκου των επισκεπτών, ακριβώς λόγω του ενδιαφέροντος που έχει προκαλέσει η πτήση της Πελόζι προς την Ταϊβάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα