Με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, τουλάχιστον συγκρινόμενη με την επενδυτική ραστώνη των τελευταίων πολλών συνεδριάσεων, το ΧΑ κατάφερε να υπεραποδώσει τόσο έναντι των λοιπών ευρωαγορών όσο και της Wall Street, που τουλάχιστον μέχρι το pre market, τα ΣΜΕ στο Σικάγο έδιναν αρνητικό άνοιγμα.

Έτσι, ο ΓΔ συνέχισε ανοδικά επιδεικνύοντας άριστη διάχυση της -μικρής- ρευστότητας, έχοντας ήδη πάρει ώθηση από την καθαρή διάσπαση των 840 μονάδων της Παρασκευής, που οριοθετούσε την απερχόμενη, πλέον, πτωτικότητα του Ιουλίου.

Αναμένουμε μια διορθωτική κίνηση, έστω τεχνικού χαρακτήρα, στις 840-845 μονάδες, που ανάλογα τους όγκους αλλά και το γενικότερο κλίμα στις διεθνείς αγορές θα δώσει νέο σήμα long, για την επόμενη στάση των 885 μονάδων, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι όλη η ανοδική κίνηση των ημερών έχει έρθει με 4 (!) συνεχόμενα ανοδικά χάσματα, κάτι που οδηγεί σε μικτά συναισθήματα ως προς το μεστό της κίνησης.

Πρωταγωνιστές και σήμερα ήταν οι τραπεζικοί τίτλοι, με τον ΔΤΡ να υπεραποδίδει κερδίζοντας σχεδόν 6%, ενώ και οι συστημικές απορρόφησαν το 40% της συνολικής συναλλακτικής δραστηριότητας, υπερτονίζοντας τον κυρίαρχο ρόλο τους στο ταμπλό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News