Η οικογένεια Μπέζος έχει αγοράσει όχι ένα, αλλά δύο παραλιακά σπίτια στο Μαϊάμι για συνολικά 78 εκατομμύρια δολάρια.

Η Τζάκι και ο Μάικ Μπέζος αγόρασαν ένα παραθαλάσσιο ακίνητο αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων στη γειτονιά Coral Gables την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε η Mansion Global. Ταυτόχρονα, το ζευγάρι διέθεσε επίσης 44 εκατομμύρια δολάρια για το διπλανό σπίτι με έξι υπνοδωμάτια και εννέα μπάνια, για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει 500 πόδια (152,4 μέτρα) πρόσοψη στον ωκεανό, προσφέροντας στο ζευγάρι ένα ολόκληρο οικιστικό συγκρότημα.

Το σπίτι των 8.713 τετραγωνικών ποδιών (809.4 τ.μ.) πουλήθηκε τελευταία φορά το 2019 για κάτι λιγότερο από 14 εκατομμύρια δολάρια και ανακαινίστηκε με 5 εκατομμύρια δολάρια από τον Μάνι Άντζελο Βάρας, έναν εργολάβο οικοδομών από το Μαϊάμι και πρόεδρο του MV Construction Group. Ο πωλητής δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο.

«Κάθε εκατοστό [του σπιτιού] είναι κατάλληλο για έναν δισεκατομμυριούχο», είπε ο κ. Βάρας σε δήλωση που εστάλη μέσω email. «Δεν φεισθήκαμε εξόδων, επιλέγοντας τα πιο εκλεκτά, σπάνια υλικά από τη στέγη μέχρι το θεμέλιο και παντού ενδιάμεσα».

Ο κύριος και η κα Μπέζος, οι συνιδρυτές του Ιδρύματος Bezos Family Foundation με έδρα την Ουάσιγκτον, αγόρασαν τα ακίνητα μέσω δύο ξεχωριστών LLC (Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης), η μία από τις οποίες μοιράζεται τη διεύθυνσή του ιδρύματος. Ο κ. Βάρας επιβεβαίωσε την αξίας 44 εκατομμυρίων δολαρίων πώληση. Οι εκπρόσωποι του ζευγαριού δεν απάντησαν αμέσως αίτημα για σχόλιο.

Το ζεύγος, που θα χρησιμοποιήσει αυτό το σπίτι ως ξενώνα, «πλήρωσε σχεδόν διπλάσια τιμή ανά τετραγωνικό για αυτό το ακίνητο σε σχέση το διπλανό, γεγονός που δείχνει μια αναμφισβήτητη εκτίμηση για το επίπεδο δεξιοτεχνίας και σχεδιασμού», συνέχισε ο κ. Βάρας.

Φυσικά υλικά όπως μάρμαρο αντίκα, γαλλικός ασβεστόλιθος και ξύλο ευρωπαϊκής μαγνόλιας τριπετάλου έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλο το σπίτι, σύμφωνα με την καταχώριση. Τους εσωτερικούς χώρους επιμελήθηκε η εταιρεία Briggs Solomon με έδρα το Μαϊάμι.

Το σπίτι βρίσκεται σε οικόπεδο άνω των 8 στρεμμάτων, σύμφωνα με τhν καταχώρηση. Οι παροχές περιλαμβάνουν μια πισίνα 20 x 40 ποδιών, μια κάβα 3.000 μπουκαλιών κρασιών, ένα home theatre 20 θέσεων που λειτουργεί και ως αίθουσα συνεδριάσεων και ένα γκαράζ 12 αυτοκινήτων με ανελκυστήρα έξι αυτοκινήτων.

Επί του παρόντος, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Amazon, έχει καθαρή περιουσία σχεδόν 144 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Ο τιτάνας της τεχνολογίας αγόρασε μια έπαυλη 165 εκατομμυρίων δολαρίων στο Λος Άντζελες, που ανήκε στο παρελθόν στον μεγιστάνα της μουσικής Ντέιβιντ Γκέφεν, σε μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές ακινήτων του 2020.

Μεταφράστηκε στα Ελληνικά από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο