Με την υπόθεση των υποκλοπών και παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, να μονοπωλεί την επικαιρότητα υπήρξαν δημοσιεύματα που με κάποιο τρόπο συνέδεσαν την εκταμίευση δόσεων του Ταμείου Ανάκαμψης με την υπόθεση.

Ειδικότερα, επικαλούμενα πηγές στις Βρυξέλλες, μιλούσαν για πάγωμα της επόμενης δόσης από το Ταμείο, που προγραμματιζόταν να εκταμιευτεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, λόγω μη επίτευξης των στόχων σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το Κράτος Δικαίου, συμπληρώνοντας ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τις υποκλοπές και τις παραιτήσεις τόσο του Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και του Διοικητή της ΕΥΠ, οι ίδιες πηγές θεωρούν αδύνατο να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση από το ευρωπαϊκό ταμείο.

Διαβάστε επίσης – Πολιτική θύελλα για τις υποκλοπές – «Εκλογές στο τέλος της τετραετίας», λένε κυβερνητικές πηγές – Παραίτηση ζητά η αντιπολίτευση

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα έχει δοθεί προθεσμία στην ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου για την επίτευξη των στόχων που σχετίζονται με την μεταρρυθμιστική ατζέντα στο Κράτος Δικαίου.

Διαβάστε επίσης – Άρειος Πάγος: Εισαγγελική έρευνα για τις διαρροές στοιχείων για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Μυθεύματα

Μυθεύματα, που απέχουν παρασάγγας από την αλήθεια και την πραγματικότητα χαρακτήρισαν τα δημοσιεύματα αυτά κυβερνητικοί παράγοντες με τους οποίους επικοινώνησε το in.

«Σε σχέση με νέα μυθεύματα που κυκλοφορούν από συγκεκριμένες πλευρές, δεν υπάρχει εκταμίευση τον Σεπτέμβριο, ούτε κάποια εκκρεμότητα με θέματα δικαιοσύνης» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Υπερθεματίζοντας, οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι, εξήγησαν ότι σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, το φθινόπωρο η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει το επίσημο αίτημα για τη δεύτερη δόση και τα χρήματα αναμένεται να εκταμιευθούν έως το τέλος του χρόνου.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης