Σε μια νέα δράση με στόχο την «Έξυπνη Μεταποίηση» που μπαίνει σε εφαρμογή στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο η νέα Δράση “Έξυπνη Μεταποίηση” μπαίνει σε εφαρμογή προβλέποντας χρηματοδότηση 73 εκατ. Euro σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του μεταποιητικού και γενικότερα του βιομηχανικού κλάδου, με σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης: ΔΥΠΑ: Πάνω από 42.000 αιτήσεις ανέργων για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης

Οι τρεις πυλώνες της συμφωνίας

Η επιχειρησιακή συμφωνία για την υλοποίηση της Δράσης «Έξυπνη Μεταποίηση» υπογράφηκε την Πέμπτη από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την γγ Βιομηχανίας, με το ΟΕΕ και το ΤΕΕ.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΝ: Συνεργασία με ΤΕΕ και ΟΕΕ στην «Εξυπνη Μεταποίηση»

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η δράση της Έξυπνης Μεταποίησης προβλέπει χρηματοδότηση ύψους 73 εκατομμυρίων ευρώ προς πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του μεταποιητικού και εν γένει βιομηχανικού κλάδου με σκοπό να προχωρήσουν σε επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και την προσαρμογή τους στις επιταγές της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (Industry 4.0).

Ειδικότερα, η χρηματοδότηση αφορά σε επενδυτικά σχέδια στην βάση τριών (3) πυλώνων:

1. Τεχνητή νοημοσύνη και ανάλυση μεγάλων δεδομένων

2. Τεχνολογίες έξυπνης μεταποίησης, και

3. Ρομποτική και αυτοματισμοί

Ο συνολικός προϋπολογισμός των 73 εκατομμυρίων ευρώ, κατανέμεται κατά 70% στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και κατά 30% στις μεσαίες και χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό από 250 χιλιάδες ευρώ έως 6 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα