Λίγους μήνες παραπάνω για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους θα πρέπει να περιμένουν οι τουρίστες του διαστήματος που φρόντισαν να διασφαλίσουν ένα από τα «χρυσά» εισιτήρια που διέθεσε στην αγορά η Virgin Galactic. Η εταιρεία πήγε πίσω το χρονοδιάγραμμα των εμπορικών πτήσεων κατά ένα τρίμηνο και είδε την μετοχή της να κάνει… βουτιά!

Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που η Virgin Galactic απογοητεύει το κοινό. Ο αρχικός στόχος ήταν να ξεκινήσει τα ταξίδια μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2022, κάτι που ανέβαλε για το τελευταίο τρίμηνο του 2022 και μετά πάλι για το πρώτο τρίμηνο του 2023 πριν καταλήξει στη σημερινή αναθεώρηση που κάνει λόγο για το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Διαβάστε επίσης: Η Νότια Κορέα “ταξιδεύει” για πρώτη φορά για το φεγγάρι 

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον απέδωσε τη νέα καθυστέρηση σε προβλήματα προσωπικού και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εφοδιαστική αλυσίδα.

Η απογοήτευση του κοινού έχει ήδη αποτυπωθεί στην πορεία της μετοχής της εταιρείας, που έχει χάσει περίπου 39% της αξίας της από τις αρχές της χρονιάς. Και σήμερα κατέγραψε νέα ελεύθερη πτώση που έφτασε το 14% προσυνεδριακά.

Προς την κατεύθυνση αυτή συνηγορούν και τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν πως η εταιρεία «καίει» μετρητά με φρενήρη ρυθμό και σύντομα θα χρειαστεί πιθανότητα να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου και να αναζητήσει νέους επενδυτές.

Για το τρίμηνο, η διαστημική Virgin κατέγραψε ζημιές ύψους 110 εκατ. δολαρίων, με την δεξαμενή μετρητών να βρίσκεται μόλις στα 329,8 εκατ. δολάρια, μειωμένα κατά 40% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία