Μάχη με τις φλόγες σε 16 σημεία σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με την κατάσταση να είναι πιο δύσκολη σε Άγιο Όρος, Χαλκίδα και Κόνιτσα.

Στο Άγιο Όρος

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Άγιον Όρος για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι και είναι έως τώρα σε εξέλιξη.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 88 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Η φωτιά ξεκίνησε από έναν ελαιώνα ανάμεσα στις Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου, καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ δεν απειλούνται περιοχές με πληθυσμό ή εγκαταστάσεις.


Στη Χαλκίδα

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση κοντά στην πόλη της Χαλκίδας. Ο καπνός έχει περιορίσει αισθητά την ορατότητα στη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή.

Ήδη εκτός των επίγειων δυνάμεων, την πορεία της φωτιάς που κινείται προς τη Νέα Λάμψακο, λόγω του βοριά, προσπαθούν να κόψουν, με ρίψεις νερού από αέρος, και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή βρίσκονται και ποιμνιοστάσια.

Σύμφωνα με κατοίκους, η φωτιά έχει χωριστεί σε τρία μέτωπα καθώς κινείται προς Νέα Λάμψακο. Το ένα ανηφορίζει τον λόφο, το άλλο κατευθύνεται νότια και το τρίτο δυτικά. Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη Χαλκίδα, σε αγροτοδασική έκταση πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, στην περιοχή του παλιού πεδίου βολής.

Στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ενισχύονται συνέχεια.

Στην Κόνιτσα

Στην Κόνιτσα Ιωαννίνων ξέσπασε φωτιά για την οποία κινητοποιήθηκαν επίγειες αλλά και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δάσος στη θέση Λεύκα Κόνιτσας Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής υπάρχει δυσκολία πρόσβασης λόγω της κακής κατάστασης του δασικού οδικού δικτύου. Ειδικότερα έχουν κινητοποιηθεί 23 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, τρία οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Τέλος, άμεσα οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Παλαιά Επίδαυρο. Επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, σύμφωνα με την ανάρτηση της Πυροσβεστικής στο Twitter.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα