Η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την τιμή του Brent για αυτό το τρίμηνο στα 110 δολάρια το βαρέλι, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 140 δολάρια το βαρέλι, αλλά η επενδυτική τράπεζα εξακολουθεί να πιστεύει ότι η υπόθεση για υψηλότερες τιμές πετρελαίου παραμένει ισχυρή.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει εξαιτίας της χαμηλής εμπορικής ρευστότητας και «ενός τείχους ανησυχιών που αυξάνονται», ανέφερε η Goldman σε σημείωμά της, υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι ανησυχίες περιλαμβάνουν φόβους για ύφεση, την απελευθέρωση του SPR στις ΗΠΑ, την ανάκαμψη της ρωσικής παραγωγής αργού πετρελαίου και τα έκτακτα lockdown της Κίνας που σχετίζονται με την COVID.

Διαβάστε επίσης – Πετρέλαιο: Σε ετοιμότητα Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ για «σημαντική αύξηση» στην παραγωγή

Η Goldman Sachs αναθεώρησε επίσης προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την τιμή του Brent για το τέταρτο τρίμηνο στα 125 δολάρια το βαρέλι από 130 δολάρια το βαρέλι που αναμενόταν προηγουμένως. Η πρόβλεψη για το 2023, ωστόσο, παρέμεινε αμετάβλητη στα 125 δολάρια το βαρέλι.

«Πιστεύουμε ότι η υπόθεση για υψηλότερες τιμές του πετρελαίου παραμένει ισχυρή», γράφουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs.

Διαβάστε επίσης – ΟΠΕΚ: Πρόβλεψη για βραδύτερη αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2023

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές