Μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 22 Αυγούστου αντί για τις 31 του ίδιου μήνα, θα ανοίξει η Βουλή για να διεξαχθεί έκτακτη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Σχετικό αίτημα είχε καταθέσει προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Δήλωση Οικονόμου

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια.

Η Κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου.»

Το αίτημα Τσίπρα

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, τον ενημέρωσε ότι κατέθεσε επιστολή με την οποία ζητά την διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα