Η Siemens ανακοίνωσε τη δημιουργία της Xcelerator, μιας ανοιχτής ψηφιακής επιχειρηματικής πλατφόρμας για επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της δημιουργίας αξίας για πελάτες όλων των μεγεθών στη βιομηχανία, στον κλάδο των κτηρίων, των δικτύων και των μεταφορών.

Η πλατφόρμα Siemens Xcelerator συγκροτείται από ένα επιμελημένο χαρτοφυλάκιο hardware, λογισμικού και ψηφιακών υπηρεσιών με δυνατότητα IoT από τη Siemens και πιστοποιημένους εξωτερικούς συνεργάτες, ένα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα συνεργατών, καθώς και μια εξελισσόμενη αγορά που διευκολύνει την αλληλεπίδραση και τις συναλλαγές μεταξύ πελατών, συνεργατών και προγραμματιστών, κάνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό ευκολότερο, ταχύτερο και κλιμακούμενο.

Διαβάστε ακόμα: Νέα προϊόντα και λύσεις πυρασφάλειας με δυνατότητες IoT

Πετυχαίνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό ευκολότερα

Η ανοιχτή ψηφιακή επιχειρηματική πλατφόρμα δημιουργεί αξία για τους συμμετέχοντες, διευκολύνοντας τις αλληλεπιδράσεις και ενισχύοντας την καινοτομία μεταξύ πολλών μερών, όπως πελάτες, συνεργάτες, προγραμματιστές κ.λπ. Με την κυκλοφορία της Siemens Xcelerator, η Siemens μεταμορφώνει βήμα-βήμα ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο hardware και λογισμικού ώστε να γίνει αρθρωτό, συνδεδεμένο στο cloud και βασισμένο σε Διεπαφές Προγραμματισμού Εφαρμογών (API). Οι υψηλές προδιαγραφές και η πρόσθετη αξία για όλα τα μέρη θα διασφαλίζονται από ισχυρές αρχές τεχνικής και εμπορικής διακυβέρνησης. Οι λύσεις της Siemens και των εξωτερικών συνεργατών θα τηρούν τις σχεδιαστικές αρχές της διαλειτουργικότητας, της ευελιξίας, της διαφάνειας και του μοντέλου Software as-a-service.

Διαβάστε ακόμα: Σουίτα λογισμικού για δίκτυα με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα

Building X: Το νέο μοντέλο Software as-a-service (SaaS)

Η Siemens λάνσαρε την πρώτη SaaS λύση ως μέρος της Siemens Xcelerator. Το Building X είναι μια νέα σουίτα έξυπνων κτηρίων για τη δημιουργία μίας ενιαίας πηγής πληροφορίας (Single Source Of Truth) που κάνει την ψηφιοποίηση λιγότερο πολύπλοκη και υποστηρίζει τους πελάτες στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σουίτα δεδομένων και στατιστικών στοιχείων που αναλύει «δεξαμενές» δεδομένων σε τομείς όπως η διαχείριση ενέργειας, η ασφάλεια και η συντήρηση κτηρίων. Το Building X είναι μια αρθρωτή σουίτα ανοιχτού λογισμικού, πλήρως βασισμένη σε cloud, με εφαρμογές οι οποίες υποστηρίζουν δυνατότητες AI, έχουν ισχυρή συνδεσιμότητα και ενσωματωμένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η Siemens σχεδιάζει επίσης να ενσωματώσει τις βιομηχανικές λύσεις ΙοΤ (IIoT) ως Industrial Operations X, συνδυάζοντας λύσεις και εφαρμογές από αισθητήρες μέχρι edge σε cloud, δυνατότητες ανάπτυξης υπηρεσιών IoT as-a-service και low code, καθώς και μεγάλη γκάμα έτοιμων προς χρήση εφαρμογών. Η λύση αυτή επιτρέπει τη συγχώνευση δεδομένων από τον πραγματικό κόσμο του αυτοματισμού με τον ψηφιακό κόσμο της τεχνολογίας της πληροφορίας, και εμπλουτίζεται από τις γνώσεις και τις δυνατότητες κάθετης ολοκλήρωσης IT/OT της Siemens.

Η ανάλυση των «δεξαμενών» δεδομένων θα βοηθήσει τις εταιρείες να αυξήσουν την επίδοση, την παραγωγικότητα, την ευελιξία και τη βιωσιμότητά τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί