Οι τιμές του dogecoin έχουν αυξηθεί αυτή την εβδομάδα μετά το ενδιαφέρον των επενδυτών για το δίκτυο Dogechain, το οποίο αποτελεί μια «γέφυρα» που επιτρέπει στους επενδυτές να μετατρέπουν το dogecoin (DOGE) σε weighted dogecoin (wDOGE) με το οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν tokens, NFTs και προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί στο δίκτυο.

Το Dogechain είναι χτισμένο στο Polygon Edge, το οποίο επιτρέπει στο έργο να εκκινήσει ένα νέο δίκτυο blockchain, ενώ παρέχει πλήρη συμβατότητα με τα smart contracts και τις συναλλαγές του Ethereum.

Οι τιμές του DOGE αυξήθηκαν περίπου 10% τις τελευταίες 24 ώρες, ακόμη και όταν η ευρύτερη αγορά κρυπτογράφησης παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη. Αυτό προστέθηκε σε μια αύξηση 25% κατά την τελευταία εβδομάδα και αυτή τη στιγμή συναντά αντίσταση στο επίπεδο τιμών των 0,088 δολαρίων.

Μέρος της κίνησης της τιμής του dogecoin προέκυψε από τη ζήτηση των χρηστών για τα DOGE tokens, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μετάβαση στο Dogechain. Το Dogechain – το οποίο αυτοδιαφημίζεται ως layer 2 για το dogecoin – χρησιμοποιεί το dogecoin ως το βασικό μάρκο συναλλαγών της πλατφόρμας και ως πληρωμή για τις αμοιβές στο δίκτυό του. Η Dogechain πρόκειται επίσης να προβεί σε «airdrop» του δικού της DC token στους χρήστες της πλατφόρμας, όπως δείχνει ο ιστότοπός της.

Ορισμένοι χρήστες του Twitter υπέθεσαν ότι οι χρήστες που επενδύουν το dogecoin τους στο Dogechain θα είναι αποδέκτες του συγκεκριμένου «airdrop», πράγμα που έχει αυξήσει περαιτέρω τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση για το DOGE.

Τα δεδομένα από τους trackers της αλυσίδας δείχνουν ότι περίπου 4,6 εκατομμύρια δολάρια σε αξία έχουν κλειδωθεί μέχρι στιγμής σε προϊόντα που βασίζονται στο Dogechain από την έναρξή της στις αρχές αυτής της εβδομάδας. Πάνω από το 97% αυτού του ποσού είναι κλειδωμένο μόνο στο ανταλλακτήριο DogeSwap που βασίζεται στην Dogechain, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι προγραμματιστές του Dogechain, τέλος, δήλωσαν την Τετάρτη ότι το δίκτυο έχει δει πάνω από 480.000 μοναδικές συναλλαγές και περίπου 58.000 εγγενή πορτοφόλια από τη δημιουργία του δικτύου στις αρχές της εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα CoinDesk
Η συσχέτιση του bitcoin με τις μετοχές επανέρχεται εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας
CoinDesk |

Επανέρχεται η συσχέτιση του bitcoin με τις μετοχές

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα και οι μετοχές διαπραγματεύονται και πάλι σχεδόν παράλληλα καθώς οι αγορές ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων παρουσιάζουν έντονη μεταβλητότητα ως απάντηση στις νέες εξελίξεις στην οικονομία και τις διεθνείς υποθέσεις.