Τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα έσοδα που ανακοίνωσαν οι ελληνικές τράπεζες το 2ο τρίμηνο του, οδηγούν την HSBC ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της τόσο για τα κέρδη όσο και για τις τιμές-στόχους.

«Οι ελληνικές τράπεζες μας εξέπληξαν με την ισχυρότερη αύξηση των δανείων, την ταχύτερη ανατιμολόγηση των χαρτοφυλακίων τίτλων και τα ισχυρά έσοδα από προμήθειες το δεύτερο τρίμηνο» αναφέρει η έκθεση της HSBC προσθέτοντας ωστόσο ότι ο θετικός αντίκτυπος των αυξήσεων επιτοκίων στις αποδόσεις των δανείων δεν έχει ακόμη αρχίσει.

Διαβάστε επίσης – Moody’s: Οι αποφάσεις της ΕΚΤ που θα ωφελήσουν τις ελληνικές τράπεζες

Η τράπεζα αναφέρει ότι τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά σε όλες τις τράπεζες με τον βασικό PPI να αυξάνεται κατά 8-11% σε τριμηνιαία βάση. Σύμφωνα με την έκθεση, η Alpha είχε την καλύτερη πιστωτική ανάπτυξη και τον έλεγχο του κόστους, αλλά ο βασικός ρυθμός αύξησης του PPI έπεσε ελαφρώς κάτω από τους αντίστοιχους λόγω χαμηλότερων τελών.

Διαβάστε επίσης: Goldman Sachs: Τι βλέπει για τις ελληνικές τράπεζες

Ο ρυθμός αύξησης των δανείων ήταν πιο αργός στην Εθνική, αλλά η ισχυρή αύξηση των NII και οι προμήθειες εξακολουθούν να έφεραν την αύξηση του PPI στο ίδιο επίπεδο με τους ομολόγους της. Η Eurobank ξεχώρισε με την καλύτερη πρόοδο CET-1 το 2ο τρίμηνο χάρη στα ισχυρά κέρδη συναλλαγών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

«Από άποψη αποτίμησης, πιστεύουμε ότι τα πιο ελπιδοφόρα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου προήλθαν από την Τράπεζα Πειραιώς», τονίζει η HSBC.

Oι νέες τιμές στόχοι είναι:

  • Alpha Bank, σύσταση αγοράς και τιμή-στόχος 1,45 ευρώ από 1,25 ευρώ
  • Eurobank σύσταση αγοράς και τιμή-στόχος 1,65 ευρώ από 1,45 ευρώ,
  • Εθνική Τράπεζα σύσταση αγοράς και τιμή-στόχος 4,55 ευρώ από 4,15 ευρώ
  • Τράπεζα Πειραιώς σύσταση αγοράς και τιμή-στόχος 2,70 ευρώ από 1,95 ευρώ
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τράπεζες