Να παραδώσουν στοιχεία σχετικά με την αύξηση των διαδικτυακών απειλών κατά των διωκτικών αρχών μετά την έρευνα στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσαν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης βουλευτές των Δημοκρατικών, ρωτώντας τες πώς σκοπεύουν να αντιδράσουν.

Οι Δημοκρατικοί θέλουν να μάθουν αν η αύξηση των διαδικτυακών απειλών συνδέεται με τις «απερίσκεπτες δηλώσεις», όπως τις χαρακτήρισαν, του Τραμπ και των Ρεπουμπλικάνων που καταδίκασαν την έρευνα στο σπίτι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

«Αναλάβετε δράση»

«Σας προτρέπουμε να αναλάβετε άμεσα δράση για να αντιμετωπίσετε τυχόν απειλές βίας κατά των αρχών επιβολής του νόμου που εμφανίζονται στις πλατφόρμες της εταιρείας σας», αναφέρουν οι βουλευτές στις επιστολές τους προς τις εταιρείες.

Εκτός από τις mainstream πλατφόρμες (Meta/Facebook, Twitter, TikTok), οι επιστολές απευθύνονταν επίσης στην πλατφόρμα Truth Social, Rumble, Gettr, Telegram και Gab που υποστηρίζεται από τον Trump.

Εκτός από πληροφορίες σχετικά με την αντίδραση των εταιρειών στις διαδικτυακές απειλές, η επιτροπή του Σώματος ζήτησε επίσης τα σχέδιά τους για την ελαχιστοποίηση της δυνατότητας των χρηστών να υποκινούν τη βία.

Οι βουλευτές δήλωσαν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να προτείνουν νομοθεσία για την προστασία των αστυνομικών και τη βελτίωση του συντονισμού με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

«Άκρως απόρρητο»

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έρευνά τους στην έπαυλη Μαρ-α-Λάγκο του Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο έρευνας για έγγραφα που αφαιρέθηκαν από τον Λευκό Οίκο όταν ο πρώην πρόεδρος εγκατέλειψε το αξίωμά του τον Ιανουάριο του 2021, οι πράκτορες αφαίρεσαν 11 σειρές διαβαθμισμένων αρχείων. Σε αυτά φέρονται να συμπεριλαμβάνονται ορισμένα που φέρουν την ένδειξη «άκρως απόρρητο» για τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα