Τμηματικά θα προχωρήσει η Monte dei Paschi στην άντληση των κεφαλαίων που χρειάζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του σχεδίου για την στήριξη της βαλλόμενης ιταλικής τράπεζας που δημοσίευσε σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα «La Repubblica».

Η τράπεζα χρειάζεται να αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Ωστόσο η πτώση της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι και η προκήρυξη νέων εκλογών για τον ερχόμενο μήνα έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας στην ιταλική αγορά που αναπόφευκτα θα επηρεάσει και το σχέδιο αναδιάρθρωσης της παλαιότερης τράπεζας στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Η πραγματικότητα θα προσγειώσει απότομα την επόμενη ιταλική κυβέρνηση 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τράπεζα μπορεί να λάβει 1,6 δισ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. Όμως, χρειάζεται κατόπιν επιπλέον τονωτικές ενέσεις ρευστότητας από ιδιωτικά κεφάλαια.

Κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, υποστήριξαν πως το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο να ολοκληρώσει την αύξηση κεφαλαίου που χρειάζεται η MPS παρά το πολιτικό χάος, ωστόσο πρακτικά θα είναι δύσκολο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής