Συνεχίζεται η προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για την ενεργή στήριξη των πολύ μικρών επιχειρήσεων, με περιορισμένες δυνατότητες προβολής αλλά και ουσιαστικής αντιμετώπισης του αδιάφορου και σκληρού απέναντι τους τραπεζικού συστήματος, σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο, επισημαίνεται σε σχετική ενημέρωση του ΕΣΑ.

Η στρατηγική στήριξης των επιχειρήσεων αποτελεί προτεραιότητα του Συλλόγου αναφέρεται. «Η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος πρέπει να αποκατασταθεί και να ανταποκριθούν όλοι στον θεσμικό τους ρόλο, για να επιλυθούν τα ζητήματα που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Καφούνης (ΕΣΑ): Τα μέτρα θα βοηθήσουν να ανασάνει η πολύπαθη αγορά

Για τον λόγο αυτό ο Ε.Σ.Α εγκαινίασε μια πρωτοποριακή συνεργασία με τον Ελληνικό Χρηματοοικονομικό Μεσολαβητή, όπου μέσω της ιστοσελίδας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών λειτουργεί ειδικός υπερσύνδεσμος (https://www.esathena.gr/el/emporikos-syllogos-athinon-kai-ellinikos-hrimatooikonomikos-mesolabitis) που παρέχει τη δυνατότητα σε όλες τις ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν, με ψηφιακή διαδικασία, να καταχωρούν κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κατά τη συναλλαγή τους με οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα της χώρας.

Επιπροσθέτως, με την πιλοτική λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας Athens Shopping (https://athensshopping.gr/) , ολοκληρώθηκε μια ακόμη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα κάθε χρήστης θα μπορεί να ανακαλύψει την ποιοτική αγορά της Αθήνας και να βρει οτιδήποτε αναζητά, ανά κατηγορία και ανά περιοχή.

Ο πρόεδρος Σταύρος Καφούνης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ.Α καλεί τους εμπόρους να χρησιμοποιήσουν τα δύο αυτά εργαλεία, ούτως ώστε να επιδιώξουν αφενός την διευθέτηση των τραπεζικών θεμάτων που τους ταλαιπωρούν και αφετέρου να προβάλλουν δωρεάν τα καταστήματα και τα προϊόντα τους σε Έλληνες και ξένους καταναλωτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις