Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία της τουριστικής κίνησης και τις αυξημένες πληρότητες στα ξενοδοχεία εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο κ. Ζέρβας, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, ανέφερε πως τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν αύξηση στις διανυκτερεύσεις αλλά και στα χρήματα που ξοδεύουν οι επισκέπτες και πως στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να αποτελεί τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο.

«Το 2019, μόλις αναλάβαμε τη διοίκηση, είχα αναφερθεί στο κομμάτι του τουρισμού και είχα πει πως δεν είναι δυνατόν ο μέσος όρος παραμονής στη Θεσσαλονίκη να είναι 1,2 μέρες, όταν στο Ναύπλιο είναι 2 μέρες. Σήμερα ο μέσος όρος παραμονής στην πόλη είναι 2,7 ημέρες, δυόμισι φορές επάνω. Επίσης, φτάσαμε ο μέσος τουρίστας να ξοδεύει 25% παραπάνω από ότι έκανε στο παρελθόν», είπε ο δήμαρχος.

Πρόσθεσε ότι η πόλη κατάφερε να «ξεπεράσει το σοκ του πολέμου στην Ουκρανία» και την απώλεια τουριστών από τη Ρωσία και την Ουκρανία και στράφηκε σε άλλες αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Μ.Βρετανία, αλλά και τα Βαλκάνια, το Ισραήλ και η Κύπρος.

Νέα ξενοδοχεία

Παράλληλα, στάθηκε στα καινούργια ξενοδοχεία που δημιουργούνται και στις 600 νέες κλίνες που προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες, στην είσοδο της πόλης, στην καμπάνια του ΕΟΤ, αλλά και στις 40 νέες άδειες χρήσης δημόσιου χώρου που δόθηκαν για κινηματογράφηση ταινιών και διαφημιστικών σποτ.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι η πόλη αναγνωρίσιμη και όχι ο δήμαρχος της αναγνωρίσιμος σε όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως η Θεσσαλονίκη συμπεριλαμβάνεται σε τουριστικά αφιερώματα μεγάλων παγκόσμιων και ευρωπαϊκών περιοδικών. Αναφερόμενος στους στόχους για το επόμενο διάστημα είπε επιθυμία είναι να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο οι αριθμοί της προσέλευσης τουριστών.

Η αντιπολίτευση

Τα στοιχεία που έδωσε ο δήμαρχος για αύξηση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη διέψευσε από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου. ‘Οπως είπε «άκουσα κάποιους πανηγυρισμούς από τον κ. Ζέρβα που δεν επιβεβαιώνονται. Τα στοιχεία δείχνουν πτώση στα νούμερα των αφίξεων στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ εάν πάμε στις οδικές μετακινήσεις εκεί θα πονέσουμε πραγματικά γιατί είχαμε μεγαλύτερη πτώση από την αναμενόμενη. Αν ακούσουμε τους ξενοδόχους θα δούμε ότι ανησυχούν ιδιαίτερα γιατί είχαν αυξημένα κόστη και υπάρχει αγωνία για την περίοδο της ΔΕΘ, για τη διάρκεια του χειμώνα και το 2023».

Ο Βασίλης Γάκης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», από την πλευρά του υποστήριξε πως χαίρεται για την προβολή της πόλης, ωστόσο πρόσθεσε πως η τουριστική πολιτική οικοδομείται συντονισμένα, οργανωμένα και μακροχρόνια. «Τι σημαίνει αυτό; Οι επαφές που θα κάνετε σήμερα, για παράδειγμα για τις κρουαζιέρες, θα δείτε να έχουν αποτέλεσμα μετά από 4-5 χρόνια. Η προσπάθεια που θα κάνετε για προσέλκυση τουριστών σήμερα, θα δείτε τα αποτελέσματα του χρόνου μετά από 2 και 3 χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός