Για την έγκριση του προγράμματος «Κρήτη 2021-2027» ενημερώνει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Όπως σημειώνει ο υφυπουργός, «η απόφαση έγκρισης αποτελεί την 1η έγκριση Περιφερειακού Προγράμματος της χώρας για τη νέα προγραμματική περίοδο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται σε 564,5 εκατ. ευρώ με την Ενωσιακή Συνδρομή να φθάνει σε ποσοστό 85%, δηλαδή 480 εκατ. ευρώ. Το Πρόγραμμα θα τεθεί σύντομα σε τροχιά υλοποίησης.»

Αυξημένο κατά 150 εκατ. ευρώ

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρονται τα εξής:

«Το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2021 – 2027 εγκρίθηκε πρώτο – ανάμεσα στα 13 Περιφερειακά Προγράμματα της Ελλάδας – από την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις Ελίζα Φερέϊρα.

Το νέο πρόγραμμα είναι αυξημένο κατά 150 εκ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο και ανέρχεται στα 565.000.000 ευρώ.

Σε τροχιά υλοποίησης

Με αφορμή την εξέλιξή αυτή που σηματοδοτεί την ουσιαστική έναρξη αξιοποίησης των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει σε δήλωσή του: «Η Περιφέρεια Κρήτης σημείωσε μια σημαντική επιτυχία στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ευχαριστούμε την Ευρωπαία Επίτροπο, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την πολιτική ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη συνεργασία τους. Επίσης, συγχαίρουμε την προϊσταμένη και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης που είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού και της υποβολής του Προγράμματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το νέο πρόγραμμα θα τεθεί σύντομα σε τροχιά υλοποίησης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News