Με «δυναμικά μέτρα» προειδοποιεί τον Καναδά η Κίνα, εάν αναμιχθεί στην Ταϊβάν, μια εβδομάδα αφότου έγινε γνωστό ότι αντιπροσωπεία Καναδών βουλευτών σχεδίαζε να επισκεφθεί την Ταϊβάν το επόμενο διάστημα αναζητώντας δυνατότητα εμπορικών συναλλαγών.

Η «σύσταση»

Σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Τρίτης, η κινεζική πρεσβεία στον Καναδά αναφέρει: «Συνιστούμε στην καναδική πλευρά να τηρήσει την αρχή της μίας Κίνας και να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα [της Κίνας]».

Διαβάστε επίσης: Ταϊβάν – Κίνα: Και νέα επίσκεψη αξιωματούχου των ΗΠΑ στην Ταϊπέι

Προσθέτει ακόμη, όπως έγραψε το Reuters, πως «η Κίνα θα λάβει αποφασιστικά και σθεναρά μέτρα εναντίον οποιασδήποτε χώρας επιχειρήσει να παρέμβει ή να παραβιάσει την κυριαρχία και την εδαφική [της] ακεραιότητα».

Η «παραβίαση»

Σημειώνεται ότι μέλη μιας κοινοβουλευτικής «ομάδας φιλίας» Καναδά-Ταϊβάν, η οποία δεν υποστηρίζεται διοικητικά ή οικονομικά  από το καναδικό κοινοβούλιο, σχεδίαζαν να επισκεφθούν το αυτοδιοικούμενο νησί τον Οκτώβριο, όπως δήλωσε την περασμένη εβδομάδα η βουλευτής των Φιλελευθέρων, Judy Sgro.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως