Έγκριση δόθηκε από τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ η απόσχιση του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η δημιουργία νέας εταιρείας στην οποία την πλειοψηφία θα αποκτήσει η Motor Oil.

Διαβάστε επίσης: Motor Oil: Οι λεπτομέρειες για το deal με την Ελλάκτωρ

Το τελικό τίμημα της συναλλαγής σε όρους enterprise value, οριστικοποιήθηκε σε 994,1 εκατ. ευρώ.

Πως θα υλοποιηθεί η συμφωνία

Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ ενέκρινε τη διάσπαση δι’ απόσχισης του κλάδου των ΑΠΕ μέσω σύστασης νέας εταιρείας (υπό την ονομασία SpinCo), οι μετοχές της οποίας θα της ανήκουν κατά 100%.

Παράλληλα η MORE (Mοtor Oil Renewable Energy) και η Ελλάκτωρ θα συστήσουν από κοινού μια νέα Ανώνυμη Εταιρεία (HoldCo), στην οποία ο κατασκευαστικός όμιλος θα συμμετέχει με ποσοστό 25% και η MORE με 75%.

H MORE θα καλύψει τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της HoldCo με μετρητά και η Ελλάκτωρ με εισφορά σε είδος κατά προσέγγιση 14% (το ακριβές ποσοστό θα καθοριστεί κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής) των μετοχών της στη SpinCo.

Η Ελλάκτωρ θα πουλήσει και θα μεταβιβάσει το υπόλοιπο ποσοστό των μετοχών της στη SpinCo λαμβάνοντας τίμημα σε μετρητά. Η αξία του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της SpinCo έχει καθοριστεί σε 794,5 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια η HoldCo, με την ολοκλήρωση των παραπάνω μεταβιβάσεων θα συγχωνευθεί με τη SpinCo διά της απορρόφησής της από την τελευταία.

Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ της Ελλάκτωρ, περιλαμβάνει εγκαταστάσεις ισχύος 493 MW, καθώς επίσης και σειρά έργων υπό κατασκευή, συνολικής ισχύος άνω του 1,6 GW.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις