Η ανάγκη για κάθαρση γίνεται πιο επιτακτική μετά την κυνική εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή τόνισε σήμερα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αναφορικά με τις υποκλοπές.

Επιτελικό παρακράτος

Ο Μιχάλης Κατρίνης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι μαζί με τους συνεργάτες του εκτρέπονται από όσα ορίζει το σύνταγμα, οι νόμοι και η πολιτική ηθική και τόνισε ότι τα πράγματα είναι επικίνδυνα για την ίδια τη δημοκρατία και το πολίτευμα με την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο κ. Κατρίνης υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός αρνείται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ, ενώ εξαπέλυσε μύδρους και για την σε παράλληλο χρόνο απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από το κακόβουλο λογισμικό Pretador.

Μόνος δρόμος είναι η αποκάλυψη της αλήθειας. Δεν τρέφουμε ψευδευσθήσεις για την στάση της ΝΔ στην εξεταστική σημείωσε ο Μιχάλης Κατρίνης προσθέτοντας ότι η ΝΔ θα κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει την αποκάλυψη της αλήθειας για να μην αποκαλυφθεί ο παρακρατικός μηχανισμός των παρακολουθήσεων.

Η Ελλάδα επέστρεψε στη θλιβερή εποχή των κοριών πάλι με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το δήθεν επιτελικό κράτος σε ρόλο επιτελικού παρακράτους συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

Διαβάστε επίσης: Ολη η δημοσκόπηση της GPO: Οι δημοφιλίες, η πρόθεση ψήφου, οι υποκλοπές

Μέγιστη απειλή για τη δημοκρατία

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ επέπληξε τη ΝΔ για το «παρών» με το οποίο θα εκφραστεί στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές, τονίζοντας ότι είναι μέγιστη απειλή για τη δημοκρατία ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός μπορεί να παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα χωρίς να υφίστανται εθνικοί λόγοι.

Ο κ. Κατρίνης χαρακτήρισε μονόδρομο τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ σημείωσε ότι η υπόθεση έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις, προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξουν παράλληλες πρωτοβουλίες σε επίπεδο επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στη δικαιοσύνη και στην κοινωνία, καθώς όπως ανέφερε οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ δεν θα εξαντληθούν στην εξεταστική επιτροπή.

Διακοσμητικός… άλλοι κινούσαν τα νήματα

Επανέλαβε τα ερωτήματα του ΠΑΣΟΚ για το ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης Ανδρουλάκη και το αν παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, ενώ επεσήμανε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μείνει στο απυρόβλητο η εταιρεια που εμπορεύεται το pretador μπορεί να κρύβει πάρα πολλά.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπενθύμισε τη φωτογραφική τροπολογία για την τοποθέτηση του διοκητή της ΕΥΠ και χαρακτήρισε «διακοσμητικό» τον προηγούμενο διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα λέγοντας ότι άλλοι ήταν αυτοί που κινούσαν τα νήματα ενώ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο.

Τα ερωτήματα

Ο Μιχάλης Κατρίνης έθεσε τα ερωτήματα που θα πρέπει να τεθούν και να απαντηθούν στην εξεταστική επιτροπή για να αποκαλυφθεί η αλήθεια:

1ον) Ποιος ήταν ο εθνικός λόγος με τον οποίο ο κ.Μητσοτάκης δικαιολογεί την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Να κατατεθεί  στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο φάκελος και τα στοιχεία της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

2ον) Ποιος επιχείρησε να παγιδεύσει το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με  το κακόβουλο λογισμικό Predator; Η προσπάθεια να μείνει στο απυρόβλητο η εταιρεία που εμπορεύεται το παράνομο αυτό λογισμικό, ενδέχεται να κρύβει πολλά.

3ον) Ποια είναι η λειτουργία μηχανισμών εντός της ΕΥΠ , όπως το Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης Ανάπτυξης Καινοτομίας (ΚΕΤΥΑΚ) της ΕΥΠ, το οποίο αποτελεί έναν υβριδικό και κυρίως ανεξέλεγκτο όργανο που κανείς δεν  γνωρίζει ποιες συμβάσεις έχει συνάψει, με ποιους και για ποιο σκοπό.

4ον) Ποιοι άλλοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και παράγοντες του δημόσιου βίου παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει διερευνηθούν και άλλες καταγγελίες που βασίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, όπως η παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης: Με το βλέμμα στην Άνοιξη του 2023, εκτός…αν!

Δεν είναι κανονικότητα οι παρακολουθήσεις

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«Δεν είναι κανονικότητα οι παρακολουθήσεις με ένα απλό αίτημα της ΕΥΠ, μόνο με τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου χωρίς να δηλώνεται όνομα, χωρίς να τεκμηριώνονται επαρκώς οι λόγοι που επιβάλλουν την παρακολούθηση, με την υπογραφή μιας ή δύο εισαγγελέων που συναινούν χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση.

Δεν είναι κανονικότητα να καταργείται ουσιαστικά η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, αφού της αφαιρείται το δικαίωμα να ελέγξει αν υφίστανται πραγματικοί λόγοι για την παρακολούθηση αλλά και για το ποιοι και με ποιους όρους παρακολουθούνται.

Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αποκάλυψη της αλήθειας. Η πρωτοβουλία αυτή δεν εξαντλείται στη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής. Θα υπάρξουν παράλληλες πρωτοβουλίες στο πεδίο λειτουργίας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στη δικαιοσύνη αλλά και στην κοινωνία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα