Διανομή μερίσματος 0,0285 ευρώ (καθαρό ποσό) από τα κέρδη της χρήσεως 2021 ανακοίνωσε η «Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη ΑΕ» μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου.

Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίσθηκε η Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022, και συνολικά θα καταβληθεί το ποσό των 540.524,16 ευρώ (μεικτό ποσό).

Διαβάστε επίσης: Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη – Ομολογιακό 3 εκατ. ευρώ για επενδύσεις

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι μερίδες πελάτη ή πελατείας εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Αυλων Τίτλων (ΣΑΤ) που διαχειρίζεται η εταιρεία «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.» (ATHEXCSD) την Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Διαβάστε επίσης: Barilla Hellas: Σημαντική υποχώρηση στα κέρδη το 2021 – Ανοδική πορεία εφέτος

Πότε θα ξεκινήσει η καταβολή

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πληρώτριας Τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ.» ως ακολούθως:

1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ATHEXCSD και τις σχετικές αποφάσεις της.

2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της «ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ.».

Τα μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2027, παραγράφονται (άρθρο 250 Α.Κ. περ. 15) και τα σχετικά ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.δ. 1195/1942.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις