Το token AVAX έπεσε στη χαμηλότερη τιμή του από τις 13 Ιουλίου τη Δευτέρα – 22% από τα 23 δολάρια στα 17,90 δολάρια από την Παρασκευή, με τις τιμές να χάνουν 11% μόνο τις τελευταίες 24 ώρες – αφού ένας αυτοαποκαλούμενος «πληροφοριοδότης» κατηγόρησε την Ava Labs, την εταιρεία πίσω από την αλυσίδα μπλοκ Avalanche, ότι πλήρωσε δικηγόρους για να βλάψει τους ανταγωνιστές και να κρατήσει τις ρυθμιστικές αρχές μακριά.

Την Παρασκευή, ο αυτοαποκαλούμενος «πληροφοριοδότης», η ιστοσελίδα Crypto Leaks, δημοσίευσε μια έκθεση που αναφέρει ότι πριν από μερικά χρόνια η Ava Labs με έδρα τη Νέα Υόρκη που επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος Avalanche, και η δικηγορική εταιρεία Roche Freedman έκαναν μια συμφωνία βάσει της οποίας η Freedman θα συνέλεγε εμπιστευτικές πληροφορίες ανταγωνιστικών εταιρειών και θα τις «παγίδευε» στο πλαίσιο ομαδικών αγωγών με αντάλλαγμα τεράστιες ποσότητες tokens AVAX και εταιρικών μετοχών της Ava Labs.

Η έκθεση έχει τραβήξει τα βλέμματα των μεγαλοστελεχών του κλάδου, με ορισμένους στην κοινότητα των επενδυτών να χαρακτηρίζουν την έκθεση ανησυχητική, ενώ άλλοι αναρωτιούνται αν και τα δύο μέρη θα αντιμετωπίσουν τώρα νομικό έλεγχο για στρεβλή σχέση κινήτρων.

Εν τω μεταξύ, σε ένα tweet που έχει πλέον διαγραφεί, ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao αποκάλεσε την έκθεση «ακραία», υποθέτοντας ότι τα βίντεο που δημοσίευσε η Crypto Leaks είναι νόμιμα αποδεικτικά στοιχεία. Ο Zhao δήλωσε ότι η Binance ήταν  στόχος, παρόλο που το κεντρικό ανταλλακτήριο δεν είναι άμεσος ανταγωνιστής της Avalanche.

Ο Brad Garlinghouse, Διευθύνων Σύμβουλος της Ripple Labs, έγραψε επίσης στο Twitter τη Δευτέρα ότι δεν έχει συναντήσει ή μιλήσει ποτέ με τον Kyle Roche της Roche Freedman ούτε έχει επενδύσει σε αυτόν, απαντώντας σε έναν ισχυρισμό στο άρθρο της Crypto Leaks ότι ο Garlinghouse είχε κάνει κάτι τέτοιο.

Ο Emin Gün Sirer, από τη μεριά του, αρνήθηκε ότι η εταιρεία του, Ava Labs, έχει εμπλακεί σε μια παρασκηνιακή εκστρατεία λάσπης εναντίον των ανταγωνιστών του Avalanche, του blockchain επιπέδου 1 της εταιρείας αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χαρακτηρίζοντας τους πρόσφατους ισχυρισμούς κατηγορηματικά ψευδείς.

Αυτοί οι ισχυρισμοί προφανώς προέκυψαν όταν ο Kyle Roche, τον οποίο προσέλαβαν στα πρώτα βήματα της Ava Labs και χειρίστηκε μόνο μερικές μικρές νομικές υποθέσεις σχετικά με το Avalanche, προσπάθησε να εντυπωσιάσει έναν πιθανό επιχειρηματικό εταίρο κάνοντας ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τη φύση της εργασίας του για την Ava Labs, έγραψε ο Gün Sirer σε δήλωσή του τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Gün Sirer, η Avalanche δεν εμπιστεύεται τις νομικές της υποθέσεις στον Roche και δεν του έδωσε εντολή να καταθέσει αγωγές προς άλλα projects – συμπεριλαμβανομένης, για παράδειγμα, μιας ομαδικής αγωγής του Ιουλίου κατά της Solana Labs, της ομάδας που βρίσκεται πίσω από την αλυσίδα μπλοκ Solana αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αγωγή ισχυριζόταν ότι το SOL token της Solana είναι μια μη εγγεγραμμένη κινητή αξία της οποίας οι επενδυτές έχουν επωφεληθεί εις βάρος των αγοραστών λιανικής, και η Ava Labs έμαθε για αυτή μόνο μέσω του Τύπου. Ο Gün Sirer είχε δηλώσει ότι η ομάδα του ήταν εξοργισμένη που ο Roche μήνυσε ένα άλλο project και προσπάθησαν να τον πείσουν να αποσύρει την υπόθεση.

Ο Roche, τέλος, στη δική του δήλωση αρνήθηκε ότι υπάρχει «μυστική συμφωνία» μεταξύ της δικηγορικής του εταιρείας Roche Freeman και της Ava Labs.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News