Την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) χρησιμοποίησαν σε ένα πολιτικό πρόγραμμα οι γαλλικές φορολογικές αρχές, το οποίο τους βοήθησε να ανακαλύψουν περισσότερες από 20.000 «κρυφές» πισίνες.

Και η ανακάλυψη των αυτών χιλιάδων αδήλωτων ιδιωτικών πισινών προσέφερε ένα απροσδόκητο κέρδος. Όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σε έσοδα περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Κι αυτό, γιατί -σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία- οι πισίνες μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερους φόρους επειδή ενισχύουν την αξία της ιδιοκτησίας και πρέπει να δηλώνονται

Το λογισμικό, που αναπτύχθηκε από την Google και τη γαλλική εταιρεία συμβούλων Capgemini, εντόπισε τις πισίνες σε εναέριες εικόνες εννέα γαλλικών περιοχών κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής τον Οκτώβριο του 2021.

Διαβάστε επίσης – Τεχνητή νοημοσύνη της Google αποκάλυψε τις δομές όλων των πρωτεϊνών που γνωρίζει η επιστήμη

Επέκταση του προγράμματος

Όπως γράφει το BBC News, οι περιοχές Alpes-Maritimes, Var, Bouches-du-Rhône, Ardèche, Rhône, Haute-Savoie, Vendée, Maine-et-Loire και Morbihan συμμετείχαν στη δοκιμή – αλλά αξιωματούχοι των φορολογικών αρχών λένε ότι μπορεί τώρα να κυκλοφορήσει σε εθνικό επίπεδο.

Υπήρχαν περισσότερες από 3,2 εκατομμύρια ιδιωτικές πισίνες στη Γαλλία το 2020, σύμφωνα με τον ιστότοπο δεδομένων Statista.

Και μάλιστα, καθώς περισσότεροι υπάλληλοι εργάζονταν από το σπίτι εν μέσω πανδημίας, υπήρξε μια περαιτέρω αύξηση στις πισίνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, μια μέση πισίνα 30 τετραγωνικών μέτρων φορολογείται με 200 ευρώ τον χρόνο.

Οι φορολογικές αρχές λένε ότι το λογισμικό θα μπορούσε τελικά να χρησιμοποιηθεί για ανακαλυφθούν αδήλωτες επεκτάσεις σπιτιών, αυλές και κιόσκια, τα οποία επίσης συνυπολογίζονται στους φόρους ακινήτων.

Ο Antoine Magnant, αναπληρωτής γενικός διευθυντής δημοσίων οικονομικών, δήλωσε στη Le Parisien: «Στοχεύουμε ιδιαίτερα τις επεκτάσεις σπιτιών όπως οι βεράντες. Αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το λογισμικό μπορεί να βρει κτίρια με μεγάλο αποτύπωμα και όχι σκυλόπιστα ή παιδικά σπιτάκια κήπου», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα