Την Ελένη Βρεττού εξέλεξε ως εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και νέα διευθύνουσα σύμβουλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank κατά τη σημερινή του συνεδρίαση σε συνέχεια της αποχώρησης του Μιχάλη Ανδρεάδη από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ.

Όπως τονίζεται, η κ. Βρεττού διαθέτει εμπειρία άνω των 20 ετών σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με εξειδίκευση στους τομείς της εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής και κατέχει σημαντική εμπειρία σε εταιρικούς μετασχηματισμούς και στη διαχείριση Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων. Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «κατά τη διάρκεια της τραπεζικής της σταδιοδρομίας έχει συμβάλλει καθοριστικά τόσο στη διαμόρφωση και υλοποίηση στρατηγικής ανάπτυξης στις χρηματοδοτήσεις κρίσιμων κλάδων της οικονομίας, όσο και στη στρατηγική χρηματοδότηση συναλλαγών υιοθετώντας τις αρχές του ESG και της εταιρικής υπευθυνότητας».

Διαβάστε επίσης: Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης της Attica Bank

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank ανασυγκροτήθηκε σε σώμα

 • Κωνσταντίνος Μακέδος του Γεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Αβραάμ (Μίνος) Μωυσής του Εσδρά, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
 • Ελένη Βρεττού του Χρήστου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
 • Ειρήνη Μαραγκουδάκη του Ιωάννη, Εντεταλμένη Εκτελεστική Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
 • Αλέξιος Πελέκης του Διονυσίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Μάρκος Κούτης του Νικολάου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Patrick Horend του Dieter, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Χαρίκλεια Βαρδακάρη του Νικολάου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Ιωάννης Ζωγραφάκης του Γεωργίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Αιμίλιος Γιαννόπουλος του Πολύκαρπου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Γρηγόριος Ζαριφόπουλος του Διονυσίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος θα ασκήσει τα καθήκοντά της από τις 16/09/2022.

Ο Πρόεδρος της Attica Bank, Κωνσταντίνος Μακέδος, δήλωσε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank θα ήθελα να καλωσορίσω την κυρία Ελένη Βρεττού στην Attica Bank και να δηλώσω τη βεβαιότητά μας πως με τις διοικητικές ικανότητες και τη σημαντική τραπεζική εμπειρία που διαθέτει θα συμβάλλει καθοριστικά στη νέα σελίδα που ανοίγεται για την Τράπεζα προς όφελος των πελατών, των μετοχών και της ελληνικής οικονομίας. Τέλος, εκφράζω τις ευχαριστίες μας στον απελθόντα Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Μιχάλη Ανδρεάδη για τη συνεισφορά του στην τράπεζα σε μια σημαντική χρονική συγκυρία».

Στρατηγικό σχέδιο

Από την πλευρά της, η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αttica Bank, κ. Βρεττού σημείωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα η ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank. Εντάσσομαι στη διοικητική ομάδα της Attica Bank με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στο πρόσωπό μου οι μέτοχοι και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, οι θεσμοί και εποπτικοί φορείς και με πλήρη συναίσθηση του έργου που καλούμαστε να επιτελέσουμε προς όφελος των πελατών, των εργαζομένων, των επενδυτών και μετόχων της Τράπεζας. Δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο, το οποίο θα διασφαλίζει τόσο την εξυγίανση όσο και την βιώσιμη ανάπτυξη της Attica Bank μέσω της ουσιαστικής στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μετόχους και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, καθώς επίσης και τον κ. Ανδρεάδη για την μέχρι τώρα συνεισφορά του στην πορεία και εξέλιξη της Attica Bank».

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα της Ελένης Βρεττού

«H Ελένη Βρεττού διαθέτει εμπειρία άνω των 20 ετών σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με εξειδίκευση στους τομείς της εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής.

H κυρία Βρεττού κατείχε τη θέση της Ανώτερης Γενικής Διευθύντριας – Chief of Corporate and Investment Banking στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί για 14 χρόνια στην HSBC Bank Plc στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία. Ο πιο πρόσφατος ρόλος της στην HSBC ήταν αυτός της Managing Director and Head of Wholesale Banking Greece, ενώ πρωτύτερα υπήρξε Head of Multinationals and Business Development της HSBC για τις περιοχές CEE, CIS, Mediterranean and SubSaharan Africa. Μέχρι πρόσφατα ήταν Chief Strategy και Investor Relations Officer στην εταιρεία Lamda Development.

Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε εταιρικούς μετασχηματισμούς και στη διαχείριση Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων, καθώς και στη συστηματική ανάπτυξη παράλληλων εργασιών σε επενδυτική και συναλλακτική τραπεζική και τα Αναπτυξιακά Προγράμματα. Πριν την HSBC είχε εργαστεί για ελληνικούς και διεθνείς Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς, στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη, στους τομείς Credit and Risk Management και Investment Banking (M&A).

Μεταξύ των ετών 2019 και 2021 διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Piraeus Factors S.A, της Piraeus Leasing και Piraeus Leases, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ. Είναι ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Star Bulk Carriers Corp, όπως και ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.

Η κυρία Βρεττού είναι κάτοχος Bachelor of Science in Economics από το Wharton School του University of Pennsylvania».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων