Το 2022 αναμένεται πως η κρουαζιέρα θα αγγίξει αριθμούς ρεκόρ για την Ελλάδα, αναφέρει το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με προβλέψεις της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) για τα αποτελέσματα αφίξεων κρουαζιέρας για το 2022, το τρέχον έτος παρατηρείται αύξηση της τάξης του 25% σε σχέση με το 2019, με τις αφίξεις να προσεγγίζουν τις 5.000.

Ενισχυμένο το homeporting

Η προβλεπόμενη αύξηση στις αφίξεις καταλαμβάνει το σύνολο των προορισμών κρουαζιέρας της χώρας μας και ιδιαίτερα τα 15 κορυφαία λιμάνια στον τομέα. Ιδιαίτερα ενισχυμένος είναι και ο ρόλος του homeporting, στους ελληνικούς λιμένες όπου προσφέρεται.

Διαβάστε επίσης: Στον Πειραιά το νεότερο κρουαζιερόπλοιο της Celebrity Cruises

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εταιρειών κρουαζιέρας, οι 7 πρώτοι προορισμοί σε αριθμό αφίξεων κρουαζιερόπλοιων για φέτος είναι το λιμάνι της Σαντορίνης με 741 προσεγγίσεις, ο Πειραιάς με 739, η Μύκονος με 692, η Ρόδος με 440, η Κέρκυρα με 414, το Ηράκλειο με 231, και η Πάτμος με 213.

Όπως τονίζει το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με την αλματώδη ανάπτυξη των λιμένων κρουαζιέρας στη χώρα, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η ανάληψη συντονισμένων πρωτοβουλιών για την αρμονική συνύπαρξη των τοπικών πληθυσμών με τους επιβάτες κρουαζιέρας, με σεβασμό στους προορισμούς, αλλά και με μετρίαση των φαινομένων συνωστισμού και αρνητικού αποτυπώματος στο περιβάλλον και τα αξιοθέατα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία