Στον καθοριστικό ρόλο του Ταμείου Ανάκαμψης για το μέλλον της χώρας αναφέρθηκε με έμφαση ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην ΕΡΑ.

Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, προαναγγέλλοντας πρωθυπουργικές ανακοινώσεις στη ΔΕΘ για πρόσβαση σε φθηνή στέγη, αλλά και αναφερόμενος στο «φιλόδοξο» κυβερνητικό πλάνο για δημιουργία κυβερνητικού πάρκου, όλα αυτά αποτελούν «μέρος του σχεδίου Ελλάδα 2.0, του Ταμείου Ανάκαμψης».

Διαβάστε επίσης: Ταμείο Ανάκαμψης: Πού κατευθύνονται τα δισ. ευρώ – Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε αυτό το σχέδιο βρίσκεται, μέσα από ενταγμένες δράσεις με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, το μέλλον της χώρας. Πώς θα αλλάξουμε τη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, πώς θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, ψηφιακό, πράσινο κράτος, και μια οικονομία που θα συμβαδίζει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες».

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «μια σιωπηλή επανάσταση που δυστυχώς δεν τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας», και η οποία αφορά στις δομές της οικονομίας. «Είναι γνωστό ότι αυτήν τη στιγμή η ελληνική οικονομία είναι πολύ πιο εξωστρεφής και εξαγωγική από ό,τι ήταν πριν 10 – 15 χρόνια;», διερωτήθηκε και συνέχισε επισημαίνοντας πως από 20% μερίδιο στο ΑΕΠ της χώρας που είχαν οι εξαγωγές το 2010, αυτή τη στιγμή το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 40%. Ένα άλλο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι «είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει σημειώσει αύξηση 7% στις πτήσεις φέτος σε σύγκριση με το 2019, που επίσης ήταν χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Αυτό δεν έγινε τυχαία», σημείωσε με έμφαση.

Δημόσιες επενδύσεις 80 δισ.

Ανοίγοντας το κάδρο της επόμενης ημέρας για τη χώρα, περίπου 30-31 δισ. θα διατεθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, επιπλέον 22-23 δισ. μέσω του νέου ΕΣΠΑ, ενώ υπάρχει και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Συνολικώς «για την επόμενη 5ετία αθροίζονται δημόσιες επενδύσεις της τάξης των 80 δισ. ευρώ ενώ ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί και οι μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά και οι μικρότερες». Εν κατακλείδι, «η Ελλάδα σταδιακά, με σταθερά βήματα όμως, αλλάζει προς το καλύτερο».

Ερωτηθείς εάν θα παραλύσει ο δημόσιος τομέας σε μία προεκλογική χρονιά, ο κ. Σκέρτσος εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει, επιχειρηματολόγησε, συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, για τα παραδοτέα έργα, αλλά και πολλές μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να γίνουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία