Την κατασκευή και πέμπτου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου δρομολογεί η Γερμανία, στην προσπάθεια της να επιταχύνει την απεξάρτηση της από τις ρωσικές ενεργειακές ροές. Σημειωτέον πως η Γερμανία είναι από τις λίγες χώρες της Ευρώπης που δεν διαθέτει ούτε ένα τέρμιναλ LNG, ένα κενό που κάνει… αγώνα δρόμου να καλύψει προκειμένου να μπορεί να εισάγει και να αξιοποιήσει υγροποιημένο φυσικό αέριο για την κάλυψη των αναγκών της.

Έτσι, λοιπόν, στα νέα project που έχουν ήδη λάβει το πράσινο φως ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, πρόσθεσε ακόμη ένα επισημαίνοντας πως η γερμανική κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να μειώσει την εξάρτηση της από τις ρωσικές εισαγωγές.

Διαβάστε επίσης: Το Πεκίνο σε ρόλο “λευκού ιππότη” προς την Ευρώπη 

Το πέμπτο τέρμιναλ FSRU που αποφασίστηκε, θα κατασκευαστεί στο Βιλχελμσχάφεν της Κάτω Σαξονίας, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την δημιουργία του πρώτου πλωτού τερματικού σταθμού LNG της χώρας. Η πέμπτη μονάδα FSRU θα έχει χωρητικότητα της τάξεως των 5 δισ. κυβικών μέτρων αερίου το χρόνο και ο στόχος είναι να είναι έτοιμη για την επόμενη χειμερινή περίοδο του 2023/24.

Διαχειρίστριες εταιρείες ορίστηκαν ήδη πως θα είναι η E.ON Green Gas, η Engie και η Tree Energy Solutions (TES).

Στόχος του Βερολίνου, όταν ενέκρινε το σχέδιο για τα νέα πλωτά τέρμιναλ τον περασμένο Μάιο, είναι η κάθε μονάδα να μπορεί να διαχειριστεί την εισαγωγή τουλάχιστον 5 δισ. κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου τον χρόνο. Από τους συνολικά πλέον πέντε σταθμούς που θα δημιουργηθούν, μόλις οι δύο, ο πρώτος στο Βιλχελμσχάβεν και ο έτερος στο Μπρουνσμπύτελ, εκτιμάται πως θα μπορέσουν να λειτουργήσουν το φετινό χειμώνα, όμως εντός του 2023.

Οι άλλοι δύο πλωτοί σταθμοί LNG θα κατασκευαστούν αργότερα, πιθανότατα στο Ροστόκ ή το Αμβούργο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια