Στον απόηχο της χθεσινής παρέμβασης του Κώστα Καραμανλή από τα Ανώγεια, εκεί όπου ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ, ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση μνήμης για τον Ι. Κεφαλογιάννη, τοποθετήθηκε για το ζήτημα των υποκλοπών, συνεργάτες του, καλούν να διαβάσουν προσεκτικά τις αναφορές του κ. Καραμανλή ώστε να διαπιστώσουν πως δεν υπάρχει καμία αιχμή προς την Κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις από το 2016 – 142 «ναι» από την αντιπολίτευση, «παρών» από τη ΝΔ

Ειδικότερα, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, «καλούν την επαύριο της ομιλίας του στην Κρήτη, τον οποιονδήποτε, να διαβάσει προσεχτικά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού. Θα αντιληφθεί λοιπόν πως δεν εμπεριέχει αιχμές κατά της κυβέρνησης και ότι ο πρώην πρωθυπουργός είπε αυτονόητα πράγματα, ώστε ο δημόσιος βίος να μην δηλητηριάζεται από φήμες και σκιές».

Τι είπε για τις υποκλοπές

Χθες ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών λέγοντας: «Διαύγεια και διαφάνεια είναι τα ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο, ακόμα περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα παρακολούθησης πολίτικού αρχηγού, δημοσιογράφων ή πολιτών. Η κάθαρση τότε επέρχεται όταν τα θέματα αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που δεν γίνεται να μείνουν σκιές. Φως, άπλετο φως. Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο.

Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα