Την επένδυση του Επενδυτικού Ταμείου Φαιστός (Series A funding round) στην OQ Technology ανακοινώνει η 5G Ventures.

Όπως τονίζεται, η OQ Technology είναι μια καινοτόμα εταιρεία που χρησιμοποιεί δορυφόρους χαμηλής τροχιάς για την παροχή απρόσκοπτης συνδεσιμότητας σε εγκαταστάσεις Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things, IoT) σε περιοχές όπου τα επίγεια δίκτυα δεν παρέχουν κάλυψη. Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως η OQ Technology είναι ο πρώτος πάροχος 5G IoT που αναπτύσσει ένα παγκόσμιο υβριδικό σύστημα όπου συνδυάζονται δορυφορικά και επίγεια ασύρματα δίκτυα. Το συγκεκριμένο σύστημα της εταιρείας παρέχει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα χρησιμοποιώντας 5G πρότυπα και εξοπλισμό  για μια ποικιλία εφαρμογών IoT, όπως η παρακολούθηση των περιβαλλοντικών συνθηκών, η γεωργία, η εφοδιαστική αλυσίδα, η ναυτιλία, οι έξυπνες μετρήσεις, η εξόρυξη, η αεροπλοΐα και η άμυνα.

Διαβάστε επίσης: Το deal αξίας 3,4 δισ. δολαρίων που αλλάζει το δορυφορικό τοπίο

Η νέα υπηρεσία Νarrowband-IoT

H Narrowband-IoT (NB-IoT) λύση της OQ Technology είναι μια νέα υπηρεσία όπου συγκεντρωτικές συνδέσεις μέσω δορυφόρων ή δικτύων κινητής τηλεφωνίας παρέχονται για IoT χρήσεις στη στεριά, τη θάλασσα και τον αέρα. Η υπηρεσία βασίζεται στο πρωτόκολλο 5G 3GPP και είναι συμβατή με κάθε πρωτόκολλο και εξοπλισμό κινητής τηλεφωνίας. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε IoT συσκευή (όπως αισθητήρες, κάμερες κ.τ.λ.) μπορεί να συνδεθεί στους δορυφόρους της OQ Technology για συνεχή κάλυψη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η OQ Technology έχει υλοποιήσει και παρουσιάσει με επιτυχία τη συνδεσιμότητα NB-IoT μέσω δορυφόρων χαμηλής τροχιάς. Περαιτέρω, αναπτύσσει έναν σχηματισμό δορυφόρων με παγκόσμια κάλυψη για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών 5G IoT σε παρόχους και πελάτες σε κλάδους όπως η ενέργεια, η εξόρυξη, η εφοδιαστική αλυσίδα, η ναυτιλία, η γεωργία και η άμυνα.

Επικεφαλής σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης ήταν το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός και η Wa’ed Ventures, το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων της Saudi Aramco.

Στα 6,1 δισ. η παγκόσμια αγορά δορυφορικού IoT 5G έως το 2031

Επιπλέον, στις 28 Ιουλίου 2022, η OQ Technology ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα, με την επωνυμία «OQ Technology Hellas». Η εταιρεία έχει  ως έδρα τη μονάδα Corallia του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», η οποία φιλοξενεί το si-Cluster (Space Technologies and Applications Cluster).

Η 5G Ventures έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας τόσο με το «Αθηνά» όσο και με το Corallia, ενώ η OQ Technology έχει ήδη έρθει σε επαφή με εταιρείες από το si-Cluster για να διερευνήσει συνέργειες και ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με μελέτη της Transparency Market Research, η παγκόσμια αγορά δορυφορικού IoT 5G αποτιμήθηκε σε 843,2 εκατ. δολάρια το 2021 και εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 6,142 δισ. δολάρια έως το 2031, με τον μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) να διαμορφώνεται στο 22% για την περίοδο 2021-2031.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις