Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, με την αγορά ενέργειας να βρίσκεται στο επίκεντρο, τόσο εξαιτίας της σημερινής συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+, όσο και στη συμφωνία του G-7 προκειμένου να τεθεί ανώτατο όριο στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,28%, ενώ στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 και ο Topix έκλεισαν κλασματικά υψηλότερα.

Ο Shenzhen Component στην ηπειρωτική Κίνα έχασε 0,472%, αλλά ο Shanghai Composite έκλεισε οριακά υψηλότερα.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έχασε 0,3% ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία κέρδισε 0,24%.

Στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο των αγορών παραμένει το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας, με τις αρχές της Ιαπωνίας να αποφασίζουν την επανενεργοποίηση των πυρηνικών σταθμών, ώστε η χώρα να είναι αυτάρκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Yasutoshi Nishimura, «εάν η Ιαπωνία ενεργοποιήσει ξανά έναν πυρηνικό σταθμό, παράγει ενέργεια αξίας ενός εκατομμυρίου τόνων, δίνοντας τη δυνατότητα η χώρα να έχει ασφαλή ενέργεια και ενδεχομένως να είναι αυτάρκης». Η Ιαπωνία εισάγει σήμερα περίπου το 94% του ενεργειακού εφοδιασμού της.

Τα μάκρο στοιχεία

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης au Jibun Bank Japan Services Purchasing Managers υποχώρησε στο εποχικά προσαρμοσμένο 49,5 τον Αύγουστο, χαμηλότερα από το 50,3 τον Ιούλιο. Η οριακή πτώση σηματοδοτεί την πρώτη συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών από τον Μάρτιο, αναφέρει ο S&P.

Επίσης, ο δείκτης υπευθύνων αγορών της Κίνας, Caixin Services, για τον Αύγουστο έφτασε στο 55,0, έναντι 55,5 τον Ιούλιο. Ο επίσημος μη μεταποιητικός PMI για τον Αύγουστο ήταν στο 52,6.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές