Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας διόρισε τον Κουάσι Κουαρτένγκ υπουργό Οικονομικών, όπως ανακοινώθηκε απόψε από τη Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο Κουαρτένγκ, ο οποίος συμμερίζεται τις οικονομικές εξαγγελίες που είχε κάνει προεκλογικά η Τρας, είπε ότι η κυβέρνηση μπορεί να αντέξει το κόστος για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, διατηρώντας παράλληλα δημοσιονομική υπευθυνότητα.
Ο Κουαρτένγκ είχε διατελέσει υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας από τον Ιανουάριο του 2021, ενώ είχε εργαστεί επίσης στο υπουργείο που ήταν επιφορτισμένο με το Brexit.
Όπως και η Τρας, έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για τη «Σιδηρά Κυρία» της Βρετανίας, τη Μάργκαρερ Θάτσερ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ












![Ειδική παράταση της παραγραφής μετά την έκδοση απόφασης της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών [8ο Μέρος]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/05/taxes-scaled-1-1024x732-1-1-1.jpg)
























