Στοχευμένες και ισχυρές παρεμβάσεις για τη στήριξη του εμπορικού κόσμου απέναντι στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει και στο τοπίο που διαμορφώνεται για τους επόμενους μήνες ζητάει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ενόψει της ΔΕΘ.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή

Ο κ. Καφούνης, σημειώνει ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, «οι δραστήριοι και μαχητές Έλληνες έμποροι αναμένουν να ακούσουν ξεκάθαρα στις εξαγγελίες του στη Δ.Ε.Θ συγκεκριμένη αναφορά στο ελληνικό εμπόριο».

Διαβάστε επίσης: ΕΣΕΕ: Ρευστότητα και στήριξη ζητά με το υπόμνημα ενόψει ΔΕΘ

Οι παρεμβάσεις

Επιγραμματικά οι παρεμβάσεις που θεωρεί κρίσιμες θα πρέπει να:

  • στηρίζουν το διαθέσιμο εισόδημα
  • ενισχύουν τη χρηματοδότηση και θα δίνουν κίνητρα για επενδύσεις
  • ελαφρύνουν ακόμη περισσότερο τα δυσβάσταχτα βάρη του μεγάλου και ακριβού κράτους
  • διατηρήσουν τα μισθώματα σε λογικά επίπεδα
  • εξορθολογίσουν τα πρόστιμα, θα απλοποιήσουν τη λειτουργία της αγοράς και θα αντιμετωπίσουν το παρεμπόριο.

Εισοδήματα

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α. ζήτησε λελογισμένη στήριξη των εισοδημάτων, με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και επιδότηση της εργασίας, τόσο ώστε να μην απαιτηθεί να επιστραφούν στο πολλαπλάσιο.

Χρηματοδότηση

Ακόμη, ζητά αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων προς όφελος των πολύ μικρών επιχειρήσεων, ώστε η μεγέθυνση της αγοράς να μη στηριχτεί μόνο σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, αλλά και στην αύξηση του τζίρου κάθε επιχείρησης.

Ρύθμιση οφειλών

Ο κύριος Καφούνης συνέχισε, ζητώντας τη δημιουργία μιας οριστικά τελευταίας γενναίας ρύθμισης 120 δόσεων με δυνατότητα αποπληρωμής όλων των χρεών, με ταυτόχρονη όμως επιβράβευση των συνεπών. «Το μέτρο αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη για να μην απωλέσουμε επιχειρήσεις, που θέλουν και μπορούν μέσα από την εργασία τους να εισφέρουν στα δημόσια ταμεία και να συνεχίσουν να δημιουργούν πλούτο για την Ελληνική οικονομία».

Μισθώματα

Πρότεινε επίσης να γίνουν παρεμβάσεις με στόχο τη διατήρηση των μισθωμάτων σε λογικά επίπεδα, ώστε να αποφευχθούν λουκέτα και σκοτεινές βιτρίνες, ζήτησε την ελάφρυνση των βαρών στην ιδιοκτησία, όπως και τη συνέχιση της μείωσης των ασφαλιστικών και φορολογικών βαρών που δημιουργεί το μεγάλο και ακριβό κράτος.

Πλαίσιο λειτουργίας αγοράς

Τέλος, ζήτησε συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς, όπως σωστά έγινε με την κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, αλλά και τον εξορθολογισμό των προστίμων, που πρέπει να έχουν παιδευτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα και φυσικά την ενδυνάμωση της προσπάθειας καταπολέμησης του παρεμπορίου, που στερεί φόρους από τις επιχειρήσεις αλλά και έσοδα από τα δημόσια ταμεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News