Tα χαρτονομίσματα με την εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία ήταν η πρώτη μονάρχης που απεικονίστηκε σε τραπεζογραμμάτια, παραμένουν σε ισχύ μετά τον θάνατό της, ανακοίνωσε νωρίτερα απόψε η Τράπεζα της Αγγλίας.

«Μια νέα ανακοίνωση σχετικά με τα υπάρχοντα χαρτονομίσματα της Τράπεζας της Αγγλίας θα ακολουθήσει μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος του πένθους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ακόμη πως «ως η πρώτος μονάρχης που απεικονίζεται στα τραπεζογραμμάτια της Τράπεζας της Αγγλίας, τα εμβληματικά πορτρέτα της βασίλισσας είναι συνώνυμα με ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς που κάνουμε».

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Μεγαλειότητάς της, της βασίλισσας. Εκ μέρους όλων στην Τράπεζα (της Αγγλίας) θα ήθελα να εκφράσω βαθύτατα συλλυπητήρια στην βασιλική οικογένεια», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι, σχετικά με την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ: «Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας. Εκ μέρους όλων στην Τράπεζα θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη Βασιλική Οικογένεια. Για τους περισσότερους από εμάς, είναι η μόνη αρχηγός κράτους που γνωρίσαμε ποτέ και θα μείνει στη μνήμη μας ως προσωπικότητα που εμπνέει τη χώρα μας και την Κοινοπολιτεία», σημείωσε.

Η σημαία στην έδρα της τράπεζας, στη Threadneedle Street κυματίζει μεσίστια σε ένδειξη πένθους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή